USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На кордоні з Польщею заблоковано шість пунктів пропуску, в чергах – 3300 вантажівок

17 Лютого 2024 10:29
На ранок суботи польські протестувальники заблокували шість пунктів пропуску на кордоні з Україною, у чергах стоять 3300 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Станом на ранок суботи блокування українсько-польського кордону триває на шести напрямках. Учора польські протестувальники почали блокувати і пункт пропуску «Краківець». у чергах на в'їзд в Україну стоїть 3300 вантажівок», – розповів Демченко.

За його словами, найбільша черга на пункті пропуску «Краківець» – 1600 вантажівок, на «Ягодині» – 550 машин.

Читати ще: Українські перевізники протестуватимуть до повного припинення свавілля з боку поляків. Яка ситуація на «Ягодині»

Речник ДПСУ зазначив, що пункт пропуску «Шегині» у п'ятницю перетнуло 45 вантажівок, з яких 25 в бік України, тобто фактично одна вантажівка проходить кордон за годину. У пункті пропуску «Ягодин» за добу перетнуло кордон близько 140 вантажних транспортних засобів, 108 з яких – в бік України.

Нагадаємо, 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

Читати ще: Українські перевізники скаржаться на польську компанію, вантажівки якої проїжджають кордон поза чергою

10 лютого протестувальники відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Медика – Шегині», який блокували всього один день. У ДПСУ повідомили, що наразі це єдиний з раніше заблокованих КПП, через який можна здійснювати проїзд на вантажівках.

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину польсько-українського кордону «Ягодин – Дорогуськ», де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.

Читати ще: Польські протестувальники розвернули вантажівку із автомобілями для ЗСУ. Відео

Пізніше міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні, зазначивши, що вони зробили це емоційно, перебуваючи у складній економічній ситуації. Районна прокуратура міста Холм Люблінського воєводства розпочала слідство за фактом висипання зерна з українських вантажівок перед переїздом у Дорогуську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 17 Лютого 2024 13:57
зеленський відосики знімає, замість того щоб розмовляти з поляками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus