USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На свідків у справі Тиводара тиснуть, вимагаючи показів

20 Грудня 2017 18:15
На свідків у резонансній справі Олександра Тиводара тиснуть слідчі, вимагаючи обвинувальних показів. У іншому випадку, як натякають слідчі, зі свідків учасників справи можуть перекваліфікувати в підозрюваних.

Про це йшлося під час брифінгу «Порушення права особи на захист. Незаконні переслідування, тиск і погрози правоохоронців захисникам у резонансних кримінальних справах».

Адвокат Олексій Куденьчук, який представляє одного з учасників справи, каже, що його клієнт опинився «не в той час та не в тому місці», відтак, був затриманий.

«У нього вимагали дати свідчення проти Олександр Тиводара, аби мій клієнт і надалі залишився у статусі свідка», - каже Олексій Куденьчук.

У підзахисного вилучили автомобіль, на якому він працював таксистом та мав змогу забезпечувати сім’ю. Натомість вже четвертий місяць дружина та маленька дитина залишаються без засобів для існування.
Олексій Куденьчук
Олексій Куденьчук
Слідству пропонували віддати транспортний засіб з умовою повернення на першу вимогу. Проте слідчі відмовили, заявляючи, що це, мовляв, важливий доказ. Хоча яким чином авто відноситься до справи і може допомогти слідчому – не повідомили. Підзахисного Олексія Куденьчука довели до відчаю, нині чоловік немає як забезпечувати родину.

«Підзахисний каже: «Можливо, мене розстріляли би вже? Я не можу приходити додому і дивитись в очі рідним та дитині, яких не можу забезпечити», - розповідає адвокат.

Захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв зазначає, що таким чином працює слідство – людей свідомо доводять до відчаю, аби ті дали потрібні покази. Зокрема, його підзахисному досі не повернули майно, хоча на це є відповідна ухвала слідчого судді.
Вадим Матвіїв
Вадим Матвіїв
Так, 11 грудня слідчий суддя Горохівського районного суду зобов’язав орган досудового слідства повернути майно Олександра Тиводара, вилучене під час обушуку, окрім автомобіля. Проте, зі слів Вадима Матвіїва, це майно досі не повертають, хоча мали б зробити це негайно. Представники правоохоронних органів всіляко затягують процес та намагаються уникнути повернення. При чому, зі слів адвоката, вилучене майно не має значення для слідства.

Нагадаємо, затримання Олександра Тиводара відбулося 8 серпня 2017 року на підставі сфальсифікованого кримінального провадження. 10 серпня Олександра Тиводара було звільнено в залі суду, з обранням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

10 жовтня 2017 року з Тиводара було знято «електронний браслет», а вже 9 листопада слідчий суддя зобов'язав прокурора Волинської області негайно повернути йому вилучене під час обшуку майно, яке не було зазначене слідчими УСБУ у Волинській області в жодному процесуальному документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus