USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині під час V аукціону з продажу бурштину виручили майже 39 мільйонів гривень

30 Квітня 2021 14:46
Під час V аукціону продали 1428 кг 476 г бурштину, який видобуває КП «Волиньприродресурс». Відкритий аукціон з продажу бурштину відбувся 30 квітня в приміщенні Волинської обласної ради.

Про це повідомляє офіційний сайт облради.

На аукціоні були представлені 6 фракцій бурштину. За словами директора підприємства «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка, результати - більш ніж приємні.

«До продажу ми готували 1477 кг 336 г бурштину, продали – 1428 кг 475 г. Тобто лишилися 48 кг 86г сонячного каміння, – розповів Анатолій Капустюк. – Але ці цифри без врахування наших великих фракцій по 500 кг, без ексклюзивного пейзажного та білого бурштину. Загалом за сьогоднішній аукціон ми вторгували 38 млн 994 тис 675 грн».
До слова, в міжаукціонний період реалізували 306 кг бурштину на понад на 3 млн грн. Як підкреслив керівник «Волиньприродресурсу», нинішній аукціон став рекордним, адже сьогодні виручили найбільшу суму з продажу бурштину.

«Компанія, яка сьогодні найбільше придбала сонячного каміння, – з Китаю. У минулому аукціоні вони брали участь та були задоволені якістю бурштину та співпрацею з нами. Сьогодні вони придбали бурштину майже 1200 кг», – розповів Анатолій Капустюк.
Голова обласної ради Григорій Недопад висловив сподівання, що після свят на рахунок КП «Волиньприродресурс» надійдуть кошти, а отже поповняться бюджети громад та обласна скарбниця.
«Це надзвичайно вдалий аукціон і ми переконані, що ще більш прибуткові продажі у КП «Волиньприродресурс» попереду. Це підприємство не тільки наповнює бюджет обласної ради, але й віддає частину прибутку в громади, – наголосив очільник депутатського корпусу. – Проведення таких аукціонів вже стало доброю традицією, яку ми будемо підтримувати».

Читати ще: Замість «місячного пейзажу» – молодий ліс. На Волині рекультивували першу бурштинову ділянку

Нагадаємо, на V аукціон з продажу бурштину були представлені 6 лотів бурштину.
КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради створене у 2016 році з ініціативи тодішнього голови облради Ігоря Палиці. В 2017 році підприємством було отримано 4 спецдозволи на видобування бурштину (площею 52 тис. га) , а також спецдозволи на видобування торфу та міді. Підприємство пройшло непрості випробування через створення штучних перешкод для діяльності з боку політичної влади в Україні періоду 2015-2019 років. Для видобування бурштину «Волиньприродресурс» заключив договір з підрядною організацією ТОВ «Надравидобування», в якій працюють мешканці Маневиччини. Вони отримують офіційну заробітну плату з розрахунку 1520 грн за зміну.

Лише за перший місяць роботи КП «Волиньприродресурс» видобуло тонну сонячного каміння. Під час першого аукціону, який відбувся у жовтні минулого року, реалізували понад 600 кг волинського каменю різної фракції на загальну суму понад 20 мільйонів гривень. Другий відкритий аукціон з реалізації бурштину-сирцю відбувся у листопаді, під час якого продали 230 кілограмів 801 грам бурштину на загальну суму 147,468 тисячі доларів. Під час третього аукціону продали сонячного каміння на 3,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІРУС Показати IP 30 Квітня 2021 16:22
Та цією смолою колись селяни печі розпалювали.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2021 19:04
В минулому році Капустюк задекларував ,як подарунок 5 млн грн . Цікаво скільки ще не задекларував ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus