USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині процес децентралізації планують завершити у 2019 році

15 Листопада 2018 10:02
Процес децентралізації у Волинській області планують завершити у 2019 році. Якщо цього не вдасться зробити, то в наступному році рішення про об’єднання буде відбуватися вже без участі сільських голів.

Про це йшлося 15 листопада під час прес-брифінгу голови облдержадміністрації з окремими сільськими головами Волинської області щодо реалізації рішення Окружного адміністративного суду м.Києва в частині виборів в ОТГ.

Як розповів голова Волинської ОДА Олександр Савченко, сьогодні запросили представників майбутніх ОТГ Волині, щоб поставити всі крапки над "і".

«У понеділок відбулася Рада регіонального розвитку на всеукраїнському рівні, яка не відбувалася довгий час. Одним з основних питань був процес децентралізації, який знаходиться в фазі, коли вже пройшли половину шляху. Ми розуміємо, що у нас 23 грудня вибори до дев’яти ОТГ, до яких ми готові фінансово. Вперше на раді регіонального розвитку були присутні практично всі голови ОТГ, які утворені в Україні. Ми пам’ятаємо, що кожна влада зверталася до зміни адміністративного устрою України. На сьогодні процес децентралізації зупинити неможливо, хоча спроби є», - каже голова ОДА.

З його слів, у 2019 році на Волині повинні затвердити остаточні плани децентралізації області, тобто визначити карту ОТГ. Якщо це не вдасться зробити, то в 2020 році рішення про утворення ОТГ буде прийнято примусово. Вибори повинні відбутися на новій територіальній основі.

«Президент пообіцяв, що до Конституції будуть внесені зміни, які не дадуть згорнуту процес децентралізації. Аби у нас не виникало думки, що ми тимчасово у процесі децентралізації, то громадам рекомендують скласти план роботи на кілька років, зокрема кожної сільської ради. Ми розробляємо такий план на рівні ОТГ, попросили сільських голів дати звіти за чотири роки роботи», - підсумував Олександр Савченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus