USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині проводять обшуки у монастирях УПЦ (МП). В одному знайшли портрет глави РПЦ

7 Грудня 2022 11:01
Служба безпеки України проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території Хрестовоздвиженського Чарторийського чоловічого монастиря Волинської єпархії УПЦ (МП) та Миколаївського Милецького чоловічого монастиря Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомили в СБУ Волині.

Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

– проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;

– здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

В одному з монастирів на стіні висів портрет московського патріарха Кіріла, який раніше виправдав вбивства українців.

Читати ще: РНБО ввела санкції проти очільника лаври Павла, Новинського та інших церковників УПЦ (МП)

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

– перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;

– недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;

– убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви (МП) в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо, в останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Вони пов’язані з пропагандою «русского міра» у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.

Читати ще: Священнику з Лаври, на службі в якого прославляли «рускій мір», СБУ вручила підозру

Вранці 2 грудня Служба безпеки України проводила обшуки у низці храмів та монастирів УПЦ (МП) у трьох областях.

22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Vvv Показати IP 7 Грудня 2022 13:13
Волинське СБУ "" найкраще"" робить контррозвідувальну роботу. Неділю думали що де і як робити. Найшли фотку кірілка оваціїї!!! А зимненську обитель в яку прибувала різна гидота типу медведчуків януковичів небачать посліпли геть певно там все добре???
123 Показати IP 7 Грудня 2022 13:46
Звісно, сбу легше воювати з церквою. Це ж не на фронті в окопі мерзнути
Анонім до 123 Показати IP 7 Грудня 2022 15:12
не з церквою боротьба, а з розгалуженою агентурною мережею країни-ворога під час війни. не займайтеся підміною понять!
Анонім Показати IP 7 Грудня 2022 14:23
адепти 'рускава міра' вже все давно поховали по своїх хатах, льохах і позакопували на своїх городах - всі ми взахваті від такої 'раптовості і непередбачуваності' дій СБУ
Анонім Показати IP 7 Грудня 2022 15:10
жіночі монастирі теж варто перевірити
лучанка Показати IP 7 Грудня 2022 15:24
Обшуки повинні були проводитися одночасно у всіх особливо " активних" місцях, а не розтягувати у часі ,щоб попи приготувались і все позачищали. Інакше це все для "галочки."
Ага Показати IP 7 Грудня 2022 20:44
Не знайшли десятилітньої давності журналів, то *знайшли* портрет. Ото *показник* антидержавної діяльності УПЦ. Клоунада.
Чернівейький гейметр до Ага Показати IP 9 Грудня 2022 06:33
Ця фсбешна шаражка має бути прикрита, а сердобольні мосепліки що тут її захищають мають бути перевірені на колабораціоналізм. Горіть в пеклі, москалята

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus