USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території Києво-Печерської лаври

22 Листопада 2022 08:52
Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, повідомили в СБУ.

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Тож вказані заходи проводяться для:

– недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»;

– перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;

– убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

– проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;

– здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

В СБУ наголошують, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.
Раніше священник ПЦУ Михайло Омелян повідомив, що в одному з храмів Києво-Печерської лаври прославляли Російську Федерацію, яка веде криваву війну проти України. Як доказ він оприлюднив відео.

Пізніше митрополит УПЦ Московського патріархату Павло Лебідь, який займає пост настоятеля Києво-Печерської лаври, опосередковано підтвердив правдивість скандального відео.

Читати ще: Намісник Києво-Печерської лаври визнав, що там співали пісню про «матушку-Русь». Священника нібито відсторонили

15 листопада стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через прославляння країни-агресорки в Києво-Печерській Лаврі. Слідство ведеться за частиною 1 статті 436-2 "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників" Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правильно Показати IP 22 Листопада 2022 09:16
Шманайте тих фсбшників аж до трусів!
Любі свині Показати IP 22 Листопада 2022 10:47
В ході обшуку в лаврі Бога не виявлено.
Інсайдер Показати IP 22 Листопада 2022 10:51
Служу Баригам України
Всезнайко Показати IP 22 Листопада 2022 11:27
Як не знайдуть, то підкинуть.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2022 13:50
бабло, як завжди, переможе зло. які ваші варіанти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus