USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

РНБО ввела санкції проти очільника лаври Павла, Новинського та інших церковників УПЦ (МП)

2 Грудня 2022 15:52
Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

Про це повідомили Українській правді поінформовані співрозмовники в команді президента.

РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника лаври митрополита Павла (Лебедя) і ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із окупованих Росією територій.

2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після «розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України».

Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли оприлюднити згодом.

Додамо, Служба безпеки України в жовтні почала активно проводити обшуки у будівлях УПЦ МП у різних областях України – і слідчі дії тривають.

1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви (МП) в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо, в останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Вони пов’язані з пропагандою «русского міра» у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.

Читати ще: Священнику з Лаври, на службі в якого прославляли «рускій мір», СБУ вручила підозру

Вранці 2 грудня Служба безпеки України проводила обшуки у низці храмів та монастирів УПЦ (МП) у трьох областях.

22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Грудня 2022 16:59
на кримінальні справи духу не вистачає? чи бабло переможе зло?
Лексус Показати IP 2 Грудня 2022 21:39
Я колись біля Зимного бачив майбаха, певно їхній
Клава Показати IP 3 Грудня 2022 02:01
арм"яшка Новинський нех захищає вірменську церкву..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus