USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині сільський голова, який брав хабарі за зрізування ялинок, може сісти на 10 років

22 Березня 2019 16:01
На Волині сільський голова отримував неправомірну вигоду за надання дозволу на зрізування ялинок на території ввіреної сільради. За цим фактом правоохоронці завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України .

Матеріали кримінального провадження скеровано до суду, інформує прес-служба поліції Волині.

Нагадаємо, в січні поліцейські спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області викрили незаконну діяльність посадовця, котрий всупереч вимог законодавства, без рішення виконавчого комітету сільської ради, надав приватному підприємцю усний дозвіл на зрізування на території сільради ялинок з метою їх подальшої реалізації. Сума неправомірної вигоди за видачу незаконного дозволу становила 12 тис. грн., котру посадовець отримував двома частинами.

Для прикриття незаконних дій він видав завідомо неправдиву довідку щодо законності заготовлення зелених насаджень, яку скріпив підписом та печаткою сільської ради.

Як згодом стало відомо, на хабарі спіймали сільського голову Буциньської сільської ради (Старовижівський район) Петра Федоровича Кошелюка .

Слідчі детективи поліції Волині оголосили сільському голові про підозру в скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та Кримінального Кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі спеціальною конфіскацією.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ввв Показати IP 22 Березня 2019 22:39
Так дав усну згоду , чи письмову довідку ??? Слідчі визначіться !!! Тим більше на сьогодні діє розпорядження агенства лісових ресурсі, котре не передбачає будь яких дозволів на зрізання ялинок, якщо вони ростуть не на земльях держлісфонду !По-друге ,в функціогальні обов"язки голови с/р не входить видання дозволів на зрізання ялинок ,отже вручені йому гроші не можуть бути хабарем.А саме головне, слідчий впевнений , що ці гроші голова мав використати на свої потреби чи потреби третіх осіб , а можливо голові фізично не дали змоги здати ці гроші в касу с/р ? Злочин не закінчений.Враховуючи , що в нас діє призумпція невиноватості, то мені дуже цікао , як слідство на суді буде доводити ,що голова мав намір гроші привласнити . Він , що гроші заніс додому , а може відразу потратив в магазині ?:????? Хлопці, категорію службових злочинів доводити дуже тяжко, а тим більше коли оперативно-слідчі дії проведені, м"ягко кажучи , не на відповідному рівні.Я думаю , що все закінчиться "пшиком" - "роботою на корзину".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus