USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині запрацював індустріальний парк, який може вмістити близько 10 підприємств

21 Листопада 2022 15:08
У Нововолинську розпочинає роботу перший в Україні індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру. Його територія займає 20 гектарів і може вмістити близько 10 підприємств харчової промисловості.

Індустріальний парк, який може стати місцем для релокації українського бізнесу під час війни, відкрили 21 листопада.

До локації підведено всі комунікації: воду, газ, електроенергію. Вона розташована біля залізничної колії та траси Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква, якою можна дістатися, наприклад, до Львова.

В індустріальному парку NOVO заклали капсулу часу з посланням до нащадків на 25 років.

На захід приїхали народний депутат Ігор Гузь, народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, перший заступник міністра економіки Денис Кудін, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, народний депутат Вячеслав Рубльов та інші.
Нововолинський міський голова Борис Карпус зазначив, що відкриття індустріального парку – це ще одна віха розвитку міста. Він анонсував, що тут працюватимуть екологічно чисті підприємства.

«Відкриття індустріального парку – це крок для зміцнення української промисловості. Індустріальний парк – важливий етап державної політики у рамках розвинув промисловості», – сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Як додав, битви виграє армія, а війну – економіка.

Нардеп Ігор Гузь зауважив, що залучення бізнесу та створення нових робочих місць завжди були пріоритетом місцевої влади. Як пригадав, саме в Нововолинську колись функціонувала зона пріоритетного розвитку.
«Я впевнений, що держава має озброювати громади інструментами економічного розвитку», – акцентував заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, автор законодавчого акту про індустріальні парки.

Із нагоди відкриття індустріального парку NOVO Борис Карпус і голова керівної компанії індустріального парку Олександр Бондаренко підписали відповідний документ.
У Нововолинського індустріального парку вже є попередні домовленості з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики про зобов’язання увійти в парк.

Із урахуванням пільг (0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території індустріального парку; звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території індустріального парку) термін окупності інвестицій у підприємство на території парку може становити чотири-п’ять років.

Як очікують, завдяки новим підприємствам індустріального парку буде створено тисячі робочих місць, а бюджет отримуватиме мільйони податків.

Читати ще: Перший на Волині індустріальний парк відкриють у Нововолинську

Керівною компанією Нововолинського індустріального парку обрано ТОВ «ІКК «Бюро інвестиційних програм». Підписано договір із його головою Олександром Бондаренком. Це товариство займається залученням інвестицій у промислові та технологічні компанії, створенням та управлінням індустріальними парками, технопарками, розвитком промислових кластерів.

Нагадаємо, про створення індустріального парку в Нововолинську говорили вже кілька років.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 21 Листопада 2022 16:08
шахти закриваєм, павільйончики відкриваєм...
Інсайдер Показати IP 21 Листопада 2022 16:13
Ура нові серії Слуга Народу
Андрій Показати IP 21 Листопада 2022 18:42
Совок. Можна просто розпочати працювати без цих капсул та касок?
Цікавий Показати IP 21 Листопада 2022 19:55
Святкувати треба після запуску. І ще через 10 років( чи будуть тоді наобіцяні пільги).
Баня Показати IP 22 Листопада 2022 14:13
Маразм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus