USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Наші бійці – найкращі в Україні: волиняни здобули на чемпіонаті Європи з ММА золото та три срібла. Фото

10 Квітня 2024 11:24
Протягом двох тижнів, з 26 березня по 7 квітня, у сербському Белграді тривав чемпіонат Європи зі змішаних єдиноборств ММА–2024, у якому взяли участь понад 500 спортсменів із 36 країн Європи. Збірна України у складі, якої були волиняни, здобула перше загальнокомандне місце, а самі волинські бійці вибороли високі індивідуальні нагороди.

7 квітня поблизу готелю «Україна» титулованих спортсменів зустрічало чимало одноклубників та юних поціновувачів бойових мистецтв. Своєю чергою Інформаційне агентство Волинські Новини завітало на тренування до спортсменів та розпитало їх про поєдинки і враження від змагань.

Як розповів тренер збірної України Андрій Зінчук, тренувальний збір усієї збірної відбувався у Луцьку на базі спорткомплексу «Динамо» та Луцького національного технічного університету. Загалом участь у зборах взяли 45 спортсменів, які закривали практично усі вагові категорії. В кожній ваговій категорії були по три бійці для хорошої конкуренції та відповідно кращої підготовки.

Чемпіонат Європи у Сербії розпочинався 26 березня. Спочатку з Волині туди поїхали діти: дві дівчинки у категорії 13-14 років та хлопці 16-17 років. Дівчата здобули два золота, хлопці – дві бронзи. А потім настав час молоді та дорослих.
Волиняни показали дуже високі результати та допомогли збірній України посісти загальнокомандне перше місце. Андрій Місюк виборов золото у ваговій категорії 77,1 кг серед дорослих, Андрій Протасюк виборов срібло у ваговій категорії 61,2 кг серед дорослих, Андрій Гуславський також виборов срібну нагороду у ваговій категорії 83,9 кг серед дорослих. Окрім того, серед молоді Іван Поремчук здобув срібло у ваговій категорії 93 кг.
Перед тренуванням Андрій Зінчук подякував чемпіонам та призерам за хороші результати, а також мотивував юних бійців тренуватися ще завзятіше, аби в майбутньому вони показували не гірші, а то й кращі результати.
Андрій Місюк розповів, що під час тренувального збору особливих акцентів не робили – боротьбу поєднували з ударною технікою та працювали на витривалість. Перед фіналом боєць провів три поєдинки з представниками Болгарії, Польщі, Грузії. Усі завершив достроково. А у фіналі він зустрівся з німецьким бійцем. Фінальний поєдинок, каже Андрій Місюк, був для нього найважчим. Але і у ньому він зумів здобути перемогу та вибороти золото чемпіонату Європи.

Сам Андрій Місюк вважає цю нагороду своїм найбільшим досягненням. До цього він виборов бронзу серед молоді на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств.
Зовсім трішки до найвищої нагороди не вистачило Андрію Протасюку. В першому поєдинку він переміг бійця зі Швейцарії, а вже у півфіналі сітка звела його з співвітчизником, якого волинський боєць переміг больовим прийомом. Фінал проти представника Швеції був для Андрія Протасюка найважчим.

«Фінальний поєдинок тривав усі три раунди. В третьому раунді мені не вдалося завершити бій достроково задушливим прийомом. Судді за підрахунком балів віддали перемогу шведу. В будь-якому разі срібло чемпіонату Європи – це зараз найвища нагорода для мене», – сказав Андрій Протасюк.
Ще одним срібним призером чемпіонату Європи став Іван Поремчук. Боєць розповів, що у своїй підготовці він робив акцент на боротьбі.

«Чемпіонат Європи пройшов на досить високому рівні, мені все сподобалося. Так трапилося, що перший поєдинок я пропустив, у півфіналі переміг представника Румунії, а у фіналі поступився поляку. З польським бійцем я вже бився на чемпіонаті світу та переміг його. Тут я програв, але в цьому немає нічого страшного. Наступного разу на чемпіонаті світу в Узбекистані я заберу своє золото», – пообіцяв Іван Поремчук.
Андрій Зінчук не приховує, що волинські бійці – кращі в Україні, адже багато з них – в збірних з бойового самбо, ММА, панкратіону та грепплінгу.
Чемпіонат світу відбудеться осінню в столиці Узбекистану Ташкенті, і тренер сподівається, що волинські бійці виступлять ще краще, ніж на європейському чемпіонаті.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus