USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Не давайте нічого, просто не заважайте. І буде вам ВВП», – луцький ресторатор розкритикував рішення уряду

6 Травня 2020 14:58
Луцький бізнесмен, ресторатор Роман Хорзов розкритикував рішення уряду з приводу карантинних умов роботи для закладів громадського харчування.

На його думку, «роз’яснення» і «рекомендації» від Міністерства охорони здоров’я могли вигадати люди, які жодного дня не займалися бізнесом і не розуміють специфіки роботи закладів харчування, а з ресторанною справою знайомі виключно на рівні «сходити на обід».

Роман Хорзов, який 13 років займається ресторанною справою, вважає, що влада своїми непродуманими рішеннями не повинна принаймні заважати працювати бізнесу. Своїми думками він поділився у Facebook.

Читати ще: Послаблення карантину в Україні: що запрацює з 11 травня
Читати ще: Карантин в Україні продовжать до 22 травня, – прем’єр

«1. Дозволити працювати ресторанам тільки «на виніс» за попереднім замовленням. Ви серйозно? Може, там з високих кабінетів не видно: ви це і не забороняли! Пан Президент з екрану телевізора ще в березні дозволив працювати «на доставку». Так багато закладів мучилося і в тому числі «доставляло» по дзвінку одразу за двері «каву в стаканчиках», випічку в пакетиках, піцу в коробках і пиво в пляшках. Кожен виживав і виживає, як міг. Я це не засуджую. #кушатьхочется

Вчора у Львові: в «Макдоналдс» пішоходу страви через Макдрайв не видають, бо «можна тільки в авто», але якщо замовити через «Глово» – велосипедист може здійснити «доставку» (2 метри!), передавши Бігмак з вікна до сусідньої лавочки. Це реалії звідси – з українських міст і вулиць!

Зараз ви, по суті, рекомендуєте біля закладу поставити просто пару столиків на відстані «гарматного пострілу», щоб з’їсти «замовлення на виніс».

При цьому всі інші витрати як-то оренда, зарплата, комунальні, податки, товар і т.д. обчислюються в 100% еквіваленті, бо треба вивести персонал, ввімкнути обладнання, купити продукти і т.п.! А ще у будь-якого бізнеса є «точка окупності» (мінімальна виручка, щоб покрити витрати хоча в 0), рентабельність (процент прибутковості від обороту), амортизація і інші зрозумілі нам, але, здається, геть не зрозумілі вам, поняття…

Мій прогноз для закладів з кухнею і баром за таких «нових санітарних норм»: мінус 500-1000 доларів щодня. Навіть при повній посадці.

A ще 1000 дрібниць, про які навіть не хочу писати. Не хочу. Не хочу розводити високопарну демагогію «за кого голосував», «чого чекав» і т.д. Я навіть не знаю, кому конкретно пишу ці свої роз’яснення. Мабуть, всім тим особам, які в масках з екранів ТВ і смартфонів щодня заганяють нас у «жах жахливий» черговими карантинами, піками завтра-післязавтра, «новими санітарними нормами».

Зніміть ці маски, посміхніться людям, змусьте тепер їх повірити, що все буде добре! І дайте нормально працювати. Всім на рівних умовах. А не ось ці напівміри.

Не давайте нічого, просто не заважайте. Ні мені, ні моїм працівникам, ні моїм клієнтам. І буде вам ВВП. «С миру по нитке…

P.P.S. Думки ситуативні, але дістало…»

Не такий розлогий, проте не менш промовистий допис опублікував у Facebook ще один луцький ресторатор Олег Іванюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 15:13
Тому, шановний автор і думаючі люди, прошу дослухатись до лідера партії 5.10 Генадія Балашова!
Петро до Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 16:10
А Балашов шо вже дозволив барам працювати на повну?)
Ом Показати IP 6 Травня 2020 15:25
Просто бізнес А на людей начхати... Головне бабло заробити...
лучанка до Ом Показати IP 6 Травня 2020 16:21
Як набридли ці дурні воплі про міфічних людей, на яких не начхати.Так люди ж мають якусь клепку, повинні самі розуміти, де є небезпека, де немає, де не варто легковажити. Боїтеся, не впевнені в дотриманні санітарних норм -не йдіть. Ніхто ж силою не тягне. А не вистачає розуму оцінити ризики, то включиться природний відбір, так би мовити. А бізнес завжди думає за себе, що ж тут дивного. Але ж і на карантині все життя сидіти не будеш. Потрібно виходити помаленько.
лучани до лучанка Показати IP 6 Травня 2020 16:35
Скільки дипломів з вірусології маєте?
лучанка до лучани Показати IP 6 Травня 2020 16:53
Стільки ж, як і ви. Але вірус не згине, поки не перехворяє 60-80% населення і не з"явиться колективний імунітет ( якщо ще до корони буде той імунітет ), або поки не провакцинують населення. Це кажуть ті, які мають дипломи з вірусології. Так скільки має продовжуватись карантин і за чий кошт бенкет? Все життя на карантині.? Чи які у вас варіанти ?
Гурман самоучка до лучанка Показати IP 6 Травня 2020 16:53
Цей вид бізнесу може існувати, лише з думками про клієнтів. Я от не піду в кафе, де буде 5 столиків на терасі, і ймовірністю сісти за вільний 0.001%, де не сходиш в туалет, де не посидиш і довше 10хв, бо потилицею відчуєш погляди, щоб валив звідси і дав іншим посидіти. І ще 1000 дрібниць цих обмежень.
лучани Показати IP 6 Травня 2020 16:20
Карантин має правила. а для власників правила не писані. Головне бабло.
Галета Показати IP 6 Травня 2020 16:28
Запускати чи не запускати харчовий конвеєр, заради десяти клієнтів.
Рішала Іван Показати IP 6 Травня 2020 17:24
Біднесенькі,можливо номер картки скажете,щоб люди гроші кидали.
дідо Показати IP 6 Травня 2020 17:41
Проведіть Хорзову "ескурсію" інфекційною лікарнею.
Нана до дідо Показати IP 6 Травня 2020 19:00
Краще в Чернівцях, де вжемісця не хватає
До дідо Показати IP 6 Травня 2020 18:39
І...що там?
До переляків Показати IP 6 Травня 2020 21:32
Самоізолюйтеся!!!
5.45 Показати IP 6 Травня 2020 23:57
До карантину часто відвідували заклади харчування. Зараз спокійно обходимось без цього. Приготовлені разом з дружиною і дітьми піца, стейки, салати, лазанья чи десерти в рази смачніші і корисніші общепітовських. І без 300% націнки!!! Не переоцінюйте свою роль на ринку.
Лучанин Показати IP 7 Травня 2020 09:26
Якщо такий заклад паралельно створить ще ліжкомісця для хворих, найме лікарів, купиль ШВЛ і буде за кожного відвідувача відповідати, то нехай працює. Але ті всі кафешки на даний момент часу - це непотрібні витрибеньки. Тому вже звиняйте.
ABC Показати IP 7 Травня 2020 10:14
"На виніс" під час карантину всі ресторани Європи та США працюють. А крутий луцький "ресторатор" із аж 13 рочками стажу так не може. Я завжди знав, що у луцьку особливі ресторатори. "Не хочу розводити високопарну демагогію «за кого голосував», «чого чекав» і т.д." А я от із точністю 99,9999% знаю, за кого голосував і чого чекав пан ресторатор. Ну так чому тепер жалітися? Тепер хай пожинає плоди свого вибору. Наступного разу зробить висновки і буде думати головою. Є таке рестораторське прислів'я: бачили очі, що купували - тепер їжте, хоч повилазьте.
Vasik Показати IP 7 Травня 2020 14:17
Як людей неоформлених в моджо - нема проблем, десятками тримав, а тепер почав скігліти, що карантин заважає.
Вася Показати IP 7 Травня 2020 20:17
Да и хрен с ними -ресторанами и рестораторами. маршрутки важнее.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus