USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Не дорогами єдиними: як донецькі фірми виграють волинські тендери

8 Жовтня 2020 18:36
Більш як у 200 тисяч гривень обійдеться місцевому держпідприємству супровід веб-сайту та створення лого для соцмереж. Тендер на ці послуги виграла фірма, яка входить в групу «своїх» компаній, котрі останнім часом стали фаворитами з виграних закупівель.

Сайт і лого для соцмереж

У квітні 2020 року ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» оголосило тендер на послуги супроводження Web-сайту. Сума закупівлі 195 999,98 грн. Самого сайту держпідприємство поки немає. Точніше, як пояснили в приймальні, «сайт є, але він ще не дороблений». І коли сайт буде дороблений, там не знають.

Охочих надавати держпідприємству послуги з супроводу сайту було небагато. Єдиний учасник, якого й визнали переможцем, було ТОВ «Технології Бізнеса».

Згодом, це ж підприємство оголосили переможцем іншого тендера на послуги з розробки логотипу та фірмових графічних елементів для соціальних мереж. Сума цієї закупівлі – 48 600 грн.
ТОВ «Технології Бізнесу», зареєстроване у Києві, створене у лютому 2018 року. За цей час воно лише двічі брало участь в держзакупівлях. Обидва рази це були тендери, оголошені ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».
Здавалось би, що тут такого? Хіба трохи ціни завищені. Але цікавіше інше: цей нібито невинний тендер відмінно вкладається в схему роботи держпіжприємства з розпилу бюджетних коштів для потрібних фірм.

Ниточки ведуть до «Данко»

Директором ТОВ «Технології Бізнеса» є донеччанин Артем Олександрович Парамонов. Він же очолює донецьке ТОВ «Спецімпортдеталь».
А до 2017 року він був керівником ТОВ «Данко», яке з приходом на Волинь директором «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігоря Свиридова постійно виграє тендери на ремонт та будівництво доріг області. Для цього навіть тендери пишуться так, аби тільки певна фірма могла перемогти.
Про те, що Артем Парамонов досі пов’язаний з діяльністю ТОВ «Данко» свідчать і судові матеріали. Так, в ухвалі Краматорського міського суду Донецької області від 24 квітня 2020 року йдеться, що правоохоронці встановили схему розтрати бюджетних коштів. Однією з ланок цієї схеми було ТОВ «Данко», іншою – ТОВ «Спецімпортдеталь».

«В ході досудового розслідування встановлено, що з метою мінімізації витрат, отримання якомога більшої вигоди від фінансово-господарських операцій, засновниками та учасниками ТОВ «ДАНКО» та пов'язаними з ним підприємствами ТОВ Сєверодонецький асфальтобетонний завод, ТОВ «УКРТРАНСБРІКЕТ», ТОВ «ТПК ПРОМІНВЕСТ», ТОВ «СПЕЦІМПОРТДЕТАЛЬ», ТОВ «СК «АГРОПРОМ» було організовано схему розподілу матеріальних благ, проведення правочинів із пов'язаними юридичними особами за цінами, які не відповідають ринковим та схему із легалізації доходів отриманих злочинним шляхом.

Під час досудового розслідування, встановлено, що службові особи ТОВ «ДАНКО» після отримання бюджетних коштів за неякісно виконані ними роботи з метою їх легалізації одразу переказують на банківські рахунки пов'язаних з ним підприємств ТОВ Сєверодонецький асфальтобетонний завод, ТОВ «УКРТРАНСБРІКЕТ» , ТОВ «ТПК ПРОМІНВЕСТ», ТОВ «СПЕЦІМПОРТДЕТАЛЬ», ТОВ «СК «АГРОПРОМ», які відкриті у ПАТ Перший Український Міжнародний Банк (далі - ПУМБ), АТ УкрСіббанк, АТ Прокредит Банк, АТ Альфа банк, АТ КБ Глобус та на рахунки АТ Комерційний індустріальний банк» .
Донецька фірма «Данко» з початку року виграла на Волині тендерів з ремонту доріг на суму понад 200 мільйонів гривень. Часто на дії тендерного комітету надходили скарги: інші учасники заявляли, що тендерні вимоги пишуть так, щоб виграти змогла лише певна фірма – у цьому випадку ТОВ «Данко». Крім того, після першої ж перемоги на тендері, фірма «Данко» активно почала будувати асфальтобетонний завод в Ківерцівському районі. Причому – без жодних погоджень. Землю під завод виділили в облдержадміністрації значно пізніше – коли завод уже працював на повну потужність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Га? Показати IP 8 Жовтня 2020 20:58
Волинь Донецкая... Звучить?
Ага до Га? Показати IP 8 Жовтня 2020 21:27
73% за даунбас. Обома руками.
Дідусь Показати IP 8 Жовтня 2020 22:00
То ж не пшекам віддати? Галичани хотіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus