USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Особу вбивці, який розстріляв чоловіка у луцькому кафе, встановили

12 Лютого 2019 11:45
Особу вбивці, який вчинив смертельний постріл на луцькій автомийці, встановлено. Але чи понесе вбивця покарання? Як на Волині судять учасників стрілянини, яка трапилася у Луцькому кафе на автомийці? За те, що вбили людину і впритул розстріляли двох чоловіків чотирьом підсудним інкримінують хуліганство. Окрім того, справи в терміновому порядку перекваліфіковують на легшу статтю – приховування від злочину. А ще підсудних по одному випускають на волю. Вже відомо точно, що двоє чоловіків поїхали із залу суду додому, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

В апеляційному судді Волинської області підсудний Олександр Барташук оскаржує ухвалу Луцького міськрайонного суду. Вимагають виключити з ЄРД відомості щодо вручення Барташуку підозри. Інкримінують підсудному хуліганство.

Нагадаємо, 5 листопада близько 14:30 на автомийці у Луцьку зчинили стрілянину. Одна людина загинула, двох постраждалих госпіталізувала «швидка».

Згодом стало відомо, що загиблий під час стрілянини на луцькій автомийці - уродженець Любомльського району Волині.

До слова, Олександр Барташук – четвертий із підозрюваних, якого взяли під варту. Раніше запобіжний захід обрали Михайлу Ількуну, Тимуру Байрамову і Дмитру Нагайчуку. Двох останніх з-під варти уже звільнили.

«Цей чоловік – один з учасників стрілянини на Луцькій автомийці. 5-го листопада до приміщення кафе зайшло понад 10 чоловіків і впритул розстріляли відвідувачів. В результаті один чоловік загинув, а двоє отримали тяжкі вогнепальні поранення.

Згодом правоохоронці затримали чотирьох учасників стрілянини, але вбивство вони кваліфікували як хуліганство. Ми дізналися, що кілька справ уже перекваліфікували і замість хуліганства стрільцям приписують лише приховування злочину. Бо ж після стрілянини вони не пішли здаватися, а утекли на чотирьох автівках. Наразі з-під варти звільнили Тимура Байрамова та Дмитра Нагайчука.

А вже сьогодні на волю проситься Олександр Барташук. Під час судового засідання ми дізнаємося, що вже встановлено, хто здійснив смертельний постріл. Проте прокурор та слідчий клопоталися, щоб окремі дані під час слухання не назвали в присутності журналістів.

Тому прізвище не оприлюднили. Адвокат підсудного розповідає, що його клієнт разом з групою осіб зайшов до кафе, в якому і сталася стрілянина», – йдеться у сюжеті.

Суд не задовольнив клопотання Барташука. Нагадаємо, що одразу після стрілянини група чоловіків вийшла з кафе, сіла в чотири автомобілі і залишила місце події.

«Правоохоронці оголосили план перехоплення, але спіймати їм нікого не вдалося. Усі втекли. Як таке могло статися?

Наголосимо. В центрі Луцька, серед білого дня, в закладі громадського харчування, організована злочинна група цілеспрямовано зайшла у кафе і розстріляла людей. Один з відвідувачів загинув. Такі злочини в Україні трапляються не щодня. Фактично це прецедент. Проте поліція не побачили у у цьому ані організованої групи злочинців, ані тяжкого злочину. А затриманих учасників стрілянини зараз по черзі відпускають на волю», – йдеться у сюжеті каналу.



Поки причетних до стрілянини у Луцьку - відпускають на волю, а ім'я вбивці - замовчують, за крадіжку дрельки чоловіка можуть посадити на п'ять років. Справу 28 років підсудного Олександра розглядали у суді відразу після справи "стрілків".

Чоловік вкрав дрельку на будівництві. Розповідає, що таким чином вирішив забрати зароблене, бо з ним не розрахувалися.

"Наручники. Конвой. І мінімум 5 років – це правосуддя для хлопця, який вкрав дрельку на будівництві. Молодий чоловік розповідає, що з ним не розрахувалися за робочий тиждень і тому зарплату він узяв інструментом.

Олександр просив суд змінити йому запобіжний засіб до завершення процесу. Але хлопця на волю не випустили. На час судового слідства він перебуватиме за гратами. Хіба будівельник знайде заставу. Ось таке от правосуддя. У в’язницю за дрельку і на волю за вбивство", - йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 12 Лютого 2019 11:55
це не судді, то моральні виродки, живуть за рахунок народу і ще й знущаються з нього, підлизують навіть відвертим бандюкам за бабло. Хочеться запитати у "соєвих рехформаторів" де зміни, на які ми усі сподівалися ?
ігор луцький Показати IP 12 Лютого 2019 12:18
Українські закони.Українське правосуддя.Все залежить від платоспроможності клієнта.
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2019 12:18
Будівельник 5 років за крадіжку дрельки....... Мігас на свободі за знівечене дитяче життя, за аварію з плачевними наслідками....... ЖЕСТЬ......
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2019 12:30
Готовий виходити на новий серйозний "майдан" без "скакання" і пісень проти свавілля правоохоронців, суддів, прокурорів і бандитів у міській та обласній владі. Виїжджати закордон не збираюсь.
Клава Показати IP 12 Лютого 2019 14:16
почом нині вкрасти курку ?..
Дописувач Показати IP 12 Лютого 2019 15:54
Люди,ну... будь-ласка, читайте ще щось окрім повідомлень ЗМІ або беріть інформацію з декількох джерел. Ну ось написали, що відпускають ,,Стрєлків,, і все... понеслось, а те, що ні суддя, ні правоохоронці не мають права затримувати на більше ніж прописано в Законі, і щоб зібрати докази потрібен час... І ще одне- добра "самаритянка" - лучанка, а Ви напевне все ж пропустили публікацію в ЗМІ стосовно Мігаса. Питання для чого деяким людям потрібно не шукати правдиву інформацію, а в коментах сипати брудом всіх і вся -правоохоронців, суддів, людей... На жаль не все добре в Україні, але кожен повинен "починати з думок-вони початок вчинків"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus