USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подав апеляцію і затягує справу: ексзаступник мера Нововолинська оскаржує рішення суду щодо корупційного преміювання

8 Листопада 2021 21:05
Свого часу Андрія Сторонського зі скандалом звільнили з посади очільника Нововолинської лікарні.

Згодом з’ясувалося, що цей чиновник ще й навиписував премій своїй сестрі – очільниці міського управління освіти – на понад 30 тисяч гривень. Щоправда, вже будучи на посаді заступника мера. Нововолинський суд визнав його винним у корупційному преміюванні. Попри те, що штраф за такі дії складає лише 3400 гривень, Сторонський подав апеляцію, повідомляє телеканал «Аверс».

Це вже не перше засідання пана Сторонського в апеляційному суді.

Розгляд справи цей чиновник затягує, як тільки може. Спочатку просив суддю дати йому час знайти собі адвоката. Знайшов. Кажуть, одного із найдорожчих на Волині.

Але Сторонський знову не готовий до розгляду справи. Мовляв, не було часу ознайомитися з відзивом прокурора. Будь-що коментувати навідріз відмовляється.

Звісно, ми можемо припустити, що топовий адвокат допомагає чиновнику, як кажуть юристи, probono. Тобто на волонтерських засадах. Зазвичай так допомагають тим, хто опинився за межею бідності.
А от чи перейшов межу бідності сам Андрій Сторонський – не нам судити. Нині він знову в управлінському кріслі – заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації.

Варто зауважити, що адвокатські послуги для людей з достатком недешеві. Наприклад, Рада адвокатів Харківщини навіть оприлюднила розцінки рекомендованих гонорарів. Наприклад, складання апеляції без участі вартує від однієї мінімальної зарплати. А це не менш як шість тисяч гривень. Ще мінімум три тисячі потрібно покласти адвокату в кишеню за те, що візьме участь в судовому процесі. Проконсультує – ще півтори.

Скільки часу Сторонський ходитиме з адвокатом на засідання – хтозна. Прокурорка Надія Артиш переконана: він зумисне затягує судовий процес.

До слова, час, коли Андрій Сторонський керував Нововолинською лікарнею, теж ознаменувався неабияким скандалом. Минулоріч він помпезно відкривав приймальне відділення медзакладу. Де-факто воно виявилося зачиненим.

Не знаючи про такий обман, місцевий житель привіз туди колегу в критичному стані і той помер. Самого Сторонського з посади головного лікаря у березні звільнили. Тимчасова робоча група встановила ще один скандальний факт: кажуть, цей чиновник завдав медзакладу збитків на 273 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus