USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Поліція та Укртрансбезпека перевіряють приміські маршрутки в Луцьку

16 Лютого 2023 16:31
У Луцьку перевіряють зупинки приміських і міжміських рейсових автобусів. Багато перевізників порушують транспортне законодавство й рішення міської ради, адже в Луцьку посадку та висадку пасажирів на громадських зупинках дозволено здійснювати лише міським автобусам і тролейбусам.

На зупинці біля РЦ «Промінь», незважаючи на заборону, міжміські та приміські маршрутки зупиняються одна за одною, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Водії міських автобусів розповідають, що приміські та міжміські маршрутки інколи навіть беруть пасажирів, аби везти їх містом.

Дехто з водіїв міжміських автобусів переконує, що про заборону на посадку та висадку пасажирів на зупинках у місті не знає: зупиняється там, де просять люди. Також додає: пасажирів по місту не бере.

На останній нараді Луцький міський голова Ігор Поліщук анонсував нову боротьбу з приміськими та міжміськими транспортними засобами, які курсують обласним центром.

«Поряд із нашою системою громадського транспорту в місті працює ще одна. Вона абсолютно хаотична. Ніхто не контролює ці перевезення. Ніхто ні за що не відповідає. Незрозуміло, за якими правилами їздять приміські автобуси. Ми великими зусиллями оновлюємо наш громадський транспорт, купуємо тролейбуси, а в цей же час у місті їздять транспортні засоби, які перебувають не в найкращому стані», – наголошує мер.

Також зупинки приміських і міжміських автобусів у Луцьку спричиняють ускладнення руху.

«Є законодавство, є відповідні постанови Кабінету Міністрів, є порядок. Не може будь-хто їздити, бо управління транспорту облдержадміністрації йому погодило маршрут, і здійснювати перевезення там, де хоче, і як хоче. Наприклад, якщо йдеться про автобус Нововолинськ–Луцьк, то він має доїхати до автостанції і не здійснювати перевезення Луцьком паралельно з нашим громадським транспортом», – звертає увагу Ігор Поліщук.

Напередодні працівники Укртрансбезпеки, патрульної поліції та міськради провели спільну перевірку на одній із міських зупинок. Зафіксували порушення. Далі – або винесення припису, або штрафи.

«Якщо ми вперше фіксуємо таке порушення від перевізника, то застосовуємо припис щодо усунення виявлених недоліків. Припис виноситься тільки на перевізника. Якщо перевізник не усунув недоліки, то застосовуємо штрафну санкцію в розмірі 680 гривень. Ідеться саме про зупинку. Якщо немає інших документів, передбачених законодавством, для виконання перевезень, штрафна санкція набагато суворіша – 17 тисяч гривень», – пояснює головний спеціаліст відділу державного нагляду Укртрансбезпеки у Волинській області Вадим Бірук.
Зафіксували тільки чотирьох порушників, бо водії, коли бачили працівників поліції та представників Укртрансбезпеки, проїжджали повз зупинки.

«Пасажири, які хотіли сісти в автобус, запитували в патрульних, що їм робити. Ті відповіли: їдьте на автостанцію, купуйте квиток і без проблем доїдете до місця призначення», – говорить Вадим Бірук.

До того ж, купуючи на віддалені рейси квиток на автостанції, пасажир автоматично отримує страхування.

Як прогнозують, перевірки на міських зупинках у Луцьку триватимуть надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ви серйозно ? Показати IP 16 Лютого 2023 16:42
А скажіть, будь ласка, яким громадським транспортом можна доїхати з автостанції, скажімо, на пр.Волі чи будь-яку іншу вулицю після 21 години ?
додік Показати IP 16 Лютого 2023 16:51
Типовий тупий наїзд з нульовою ефективністю. ПШИК. ПС. Укртансбезпека - банда нікому не потрібних нероб, баранів і хабарників.
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2023 16:58
Коли б пан мер користувався приміськими автобусами, то деякі речі для нього б виглядали б по-іншому. Коли людина іде автобусом Нововолинськ–Луцьк і має при собі вантаж, то це ну дуже зручно їхати на автостанцію, а звідти вже на зупинку громадського транспорту. Чи можновладець думає, що потрібно таксі наймати, яке може вартувати більшу частину вартості квитка з Нововолинська до Луцька.
Ромко Показати IP 16 Лютого 2023 17:19
Клоуни,ще підвищують коменти.!
Хлоп з Нововолинська Показати IP 16 Лютого 2023 17:27
Ситий голодного не розуміє.Як мені хлопові з Нововолинська пересуватися Луцьком на таксі чи на своїх двох,не маючи смартфона?Приїхав раз на рік і тут таке!
читач Показати IP 16 Лютого 2023 17:38
оце бандити, студентів висаджують біля променя.. p.s. патрульний не бажає помітити запаркований пасат на тротуарі?)
Пасажир Показати IP 16 Лютого 2023 17:40
Пропоную, з метою запобiгання зупинцi автобуса Луцьк-Кiверцi на зупинках мiста запустити по даному маршруту лiтак. Та й на iнших примiстких напрямках також!
Обама Показати IP 16 Лютого 2023 17:57
Тупе рішення - направлене конкретно і цілеспрямовано проти здорового глузду та мешканців громади. Є автобуси яки прибувають на АС 1 коли міський транспорт вже на приколі, як з багажем добиратися до мікрорайонів та центру міста ???
я Показати IP 16 Лютого 2023 18:01
як доїхати до ківаерець з луцька як працюєш в центрі тупорилі барани під час війни х займаються банда місцева про людей геть не думає тільки заборонити давай зовсім в луцьк їздити не будем
Петро Показати IP 16 Лютого 2023 18:36
То ті що на хабарі зловили? Знов зголодніли?
Водій автобуса Показати IP 17 Лютого 2023 08:39
Я 12 років працюю водієм міжміського автобуса і завжди висаджували і підбирали пасажирів по Луцьку! Не було ніяких проблем,нікому не заважали! Правильно підмітив один з коментуючих,укртрансбезпека банда,нікому не потрібна хабарна служба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus