USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Попри заборону і карантин, в Луцьку працюють ринки

17 Березня 2020 11:07
Чимало базарників вийшли на луцькі ринки, незважаючи на всеукраїнський карантин, пряму заборону та навіть введення кримінальної відповідальності за порушення заборони.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили очевидці.

Зокрема, ще зранку працює фермерський ринок на площі поблизу РАЦСу, що на проспекті Соборності.

Читайте також: Офіційно: Луцьк – на повному карантині. Закриті кафе, ринки і розважальні центри
Лучанка Альона Гнасюк у соцмережі повідомляє, що торгують продавці і на Північному ринку, що в районі 40 кварталу.

«Народ, альо! Де ваша свідомість?! Ранок 17 березня.... в Луцьку працює Північний ринок(де людей більше ніж на Новий рік) і відкриваються салони краси... Для вас рішення Луцької міської ради та розпорядження президента вже взагалі ніякої ваги немає? Всі втрачають за час пандемії : і малий, і середній бізнес, і цілі економіки, але не будьте героями! Краще попередити ніж розгрібати наслідки!», - пише лучанка.
Повним ходом йде торгівля і на ринку «Пасаж». Відповідне фото в фейсбуці опублікував лучанин Максим Воскресеньский.
Чимало базарників вийшли торгувати різноманітними товарами і на Центральному ринку.

Як повідомляє видання «Під прицілом», пропри жорсткий карантин, всупереч здоровому глузду та, наражаючи тисячі лучан на небезпеку, базарники Старому ринку продовжують торгувати прямо з землі продуктами харчування, різними кущами та деревами, хоча прямо перед ними висить табличка «Торгівля заборонена».

Внаслідок такої безвідповідальності, на вулиці Глушець утворився величезний затор, який навіть у робочий день там не буває.
Нагадаємо, в обласному центрі Волині з 16 березня і до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюватимуть. Через карантин луцьким підприємствам та закладам зменшать податкове навантаження. Для цього розроблять та приймуть відповідне рішення.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до співвітчизників закликав їх максимально обмежити перебування поза домом.

Вранці 17 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (№ 3219), який, серед іншого, передбачає кримінальну відповідальність за порушення правил карантину.

Про заклади, які в Луцьку порушать рішення виконкому про закриття і все ж сьогодні будуть працювати, просять повідомляти на гарячу лінію «15-80».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Людмила Показати IP 17 Березня 2020 11:28
Потрібно, як у Китаї приставити до кожного поліцая з пістолетом, інакше до наших людей не дійде. Самі ж рознесуть заразу, а потім будуть кричати СПАСАЙТЕ!.. Люди схаменіться невже Італія нічого не навчила!
Лучанин Показати IP 17 Березня 2020 11:36
Коли не праюють ринки автоматично збільшується кількість людей в магазині. Сьогодні в Сільпо, що в центрі, справжній ажіотаж: черги довжилежні, люди дихають один на одного, багато хто чхає. На ринку хоч повітря свіже. Якщо вже закриваєте ринку, то організуйте нормальну роботу магазинів.
Ха ха Показати IP 17 Березня 2020 11:47
І яка реакція влади 0!!!
Пішохід Показати IP 17 Березня 2020 11:58
З такими людьми нам будувати країну. Аплодую свідомості наших громадян. Вперед до масової епідемії.
sms Показати IP 17 Березня 2020 12:18
Аргументом для таких людей може бути гумовий кийок. Разом з тим влада приймаючи такі рішення повинна передбачити механізм виконання.
Зла невістка Показати IP 17 Березня 2020 12:21
Навіщо в магазинах влаштовувати ажіотаж? Невже зникнуть продукти харчування?Люди самі влаштовують паніку. Моя свекруха сьогодні пішла в магазин,я їй кажу нашо все є,а вона каже що сусідка купила 2-і упаковки туалетного паперу і гречки 5 кг,то і нам напевно треба)))ото психологія людська.Я їй кажу мамо ви краще зараз меньше повзайте по вулицях,бо вам вже 73 роки,а вона каже що вона молиться і їй нічого не буде.
Степан (Крымчанин) Показати IP 17 Березня 2020 12:55
Больше всех пострадала от коронавируса Грета Тумберг. В этой истерики все про неё сразу забыли.
Анонім Показати IP 17 Березня 2020 12:59
Нехай влада кожному дасть мобільний телефон з інтернетом і телевізор з антеною,тоді можуть іти і штрафувати,якщо я не дивлюсь телевізор і не маю інтернету,які до мене притензії?Якась альона в фейсбуці пише,мені пофіг,фейсбук це не державний орган чи сайт,телевізор купувати не зобов'язаний,телефон теж.Я не читаю і не дивлюсь новини і я порушую цим закон?А їсти і жити хочу.Зробіть для мене умови,щоб я знав всю інформацію,от тоді я не буду порушувати,а так ідіть в...ку.
Лучанин до Анонім Показати IP 17 Березня 2020 13:20
Був колись більш-менш надійний спосіб для масово сповіщення населення - дротове радіо: достатньо поверну ручку гучності і кожна людина могла почути державні важливі сповіщення. На жаль, в нашій країні багато що вважається непотрібним: спочатку ядерна зброя непотрібна, потім військова техніка непотібна, далі почали думати, що армія не потрібна, ще один президент подумав, що ДАІ також не потрібна, потім подали ідею скасувати Держсанепідслужбу. Потім почали медецину реформувати(щоб хворі самі в лікарню ходили). Освіту також періодично "удосконалюють" так, що наші дипломовані спеціалісти можуть більш-менш якісно тільки полуниці у пана збирати...
Анонім до Анонім Показати IP 17 Березня 2020 13:46
А ще що Вам влада має дати? Можливо, автомобіль, щоб не їздити в громадському транспорті? Чи будинок з великим парканом, щоб сусідів не чути і не бачити? Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Лучанин до Анонім Показати IP 17 Березня 2020 17:21
Суть в тому, що на випадок біди, якихось екстренних ситуації повинне бути надійне джерело оповіщення населення, а то навіть і кілька джерел. В нас чомусь вважається, що це все зайве, а потім заднім числом починають собі одне місце шкрябати - це як в усмішці Остапа Вишні "Чухраїнці", яку чомусь не дуже люблять поміщати у шкільні підручники.
Анонім до Анонім Показати IP 17 Березня 2020 23:08
Мені влада нічого не дає,все купую сам!Мова про сповіщення,телефон і телевізор це моя власність і я не читаю,не дивлюсь новини і якщо влада хоче мені щось передати,повідомити хай приходять і говорять,або купують мені засоби зв'язку,зрозумів вискочка?
Міщанка до Анонім Показати IP 17 Березня 2020 14:27
Незнання законів не звільняє від відповідальності - так було і є завжди! Ви дорослий громадянин, маєте паспорт країни, чим погоджуєтеся дотримуватися законів цієї країни. Які питання?
громадянин України Показати IP 17 Березня 2020 13:39
а епіцентри всі працюють... бари їхні працюють... на них карантин не розповсюджується...
Валюха Показати IP 17 Березня 2020 13:41
Пояснюю, чому люди все беруть ?! ТОму що коронавірус потягне на дно економіку ! А тому ціни ж збільшаться !! Але люди в паніці беруть все з магазинів. В продуктових все позмітали що лежало вже рік і вже ті крупи несвіжі і так. Але ж наших людей "неперепреш" Але це все влада винна бо за цінами нажаль не слідкує. Ащодо ринків, то це правда, що ринки ж на свіжому повітрі і мали б бути відкриті а супермаркети великі мали б закрити, бо саме там скупчення людей!
ігор луцький Показати IP 17 Березня 2020 14:12
Судячи з фото,на тому фермерському ринку 15-20 чоловік.За добу в Україну повернулось 50000 людей.А Ви впевнені,що вони усі здорові?Через 10-15 днів взнаємо.
Остап Вакарчук Показати IP 17 Березня 2020 14:52
Тільки, 16.03.2020 року через Ягодин учора урядом України повернуто 975 чоловік українських заробітчан, що застрягли у Польщі (це ще не всі, хто з"їхались зі всього ЄС, щоб потрапити на карантин додому). Так ось, їх ніхто з наших спеціалістів інфекціоністів на кордоні не перевіряв, а просто відпустили на всі чотири боки та вони всі й розбіглись з тієї радості до автобусних станцій у м. Ковелі і всі рванули по домівках до своїх областей.
Мама Показати IP 17 Березня 2020 18:54
Дорогі лучани. Я мама і зайшовши в магазин зразу ж вийшла. Людей тьма повітря нема, просто жах. Черги здорові. Нічого не купивши, ми пішли геть. А був би відчинений базарчик, то купили б кави і творожку. Дякую панам депутатам за незручності.
Тетяна Показати IP 17 Березня 2020 19:45
Дорогі мої! Про які зручності йде мова? Дядько з села, який НЕ може бути заражений короновірусом на ПРОДУКТОВОМУ ярмарку не може продавати свою картопельку. Натомість, в супермаркетах, де тьма тьмуща людей, вентиляція-так собі торгівля йде на ура! Здогадайтесь, хто отримає НАДПРИБУТКИ за місяць карантину? Влада як мала нас усіх так і має...по повній
123кенгуру Показати IP 17 Березня 2020 20:10
Північний ринок закритий між ринком і екомаркетом розміщений ряд магазинчиків не працюючих по середині відкрита півнуха, наливайка хто як хоче так може назаати, працює повним ходом алкашів повно. Оце карантинні заходи в день ганяли продавців з ринку, а про це кубло алкоголізму чомусь муніципали і поліція забули. Це був вечір біля 19 години.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus