USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко, який 15 років використовує офшори, обіцяє податок на виведений капітал

1 Листопада 2018 11:44
Президент України Петро Порошенко, якого свого часу звинуватили у наявності офшорних фірм, пообіцяв ввести в Україні податок на виведений капітал.

Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з представниками бізнесу, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, президент став фігурантом офшорного скандалу у 2016 році. Тоді понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Вони опублікували викривальні статті, одна з яких розповідає про секретний офшор і "моральний злочин" Петра Порошенка.

Ба більше, як повідомлялося раніше, офшорні компанії – невід’ємна складова бізнесу гаранта нашої держави. Так, у 2003 році відкрили кримінальну справу щодо причетності низки офшорних компаній з орбіти Петра Порошенка до завдання збитків бюджету України у розмірі близько 25 мільйонів гривень – через ухиляння від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ

Тепер, вочевидь, маючи багаторічний досвід виведення коштів в офшори, президент ініціює залучення представників бізнесу до переговорів щодо пошуку моделі введення податку на виведений капітал.

"Я проти того, щоб з України виводилися кошти з нульовим або дуже низьким податковим навантаженням. Це нечесно. Це нечесно, коли український платник податків платить велику податкову складову на обсяг виручки, а деякі можуть собі дозволити не платити взагалі. Це нечесно. Потрібно так, як ми чинили опір, коли нам не хотіли давати безвіз. Пам'ятаєте? Міграційна криза в Європі. Вам ніколи його не дадуть. Дали. Потім сказали, що як тільки буде безвіз, то всі з України поїдуть. Неправда. Потім говорили, що буде експорт злочинності - неправда. Робимо зараз автокефалію. Рік тому всі говорили, що її не буде. Всі. Анна, (виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Ганна Дерев'янко, - ред.) податок на виведений капітал буде. Це я тобі обіцяю", - заявив Порошенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТ ЗАЛИШИВСЯ ПРЕЗИДЕНТОМ ROSHEN, А НЕ УКРАЇНИ. ДУМКА



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Показати IP 1 Листопада 2018 11:51
він вже багато що обіцяв!
хм Показати IP 1 Листопада 2018 12:04
Всі кошти вже виведенні за кордон, тепер можна і податок вводити. Все вже вкраденно...
Вуйко Показати IP 1 Листопада 2018 12:18
А що хіба брехня, що українці виїзджають масово??? Клімкін каже шо біда з цим і Порох недавно теж сказав. Шось воно не вяжеться, спочатку кажуть одно, потім інше.
Я Показати IP 1 Листопада 2018 15:35
жулік злодій і брехун.....
скептик Показати IP 1 Листопада 2018 15:39
пєця збирається нагадити наостанок і покинути країну. цікаво, скільки у нього паспортів ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus