USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Повернення мита: у зонах митного контролю на Волині порожньо, а з польського боку – до пів тисячі авто. Відео

1 Липня 2022 12:29
Після того як в Україні скасували пільгове розмитнення товарів та автомобілів, ажіотаж у зонах митного контролю і на кордоні спав. Щоправда, є ті, хто не встиг подати декларації до визначеного часу, нині вони міркують, як їм діяти.

Нагадаємо, учора, 30 червня, Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита і ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів з 1 липня. По обіді від був надрукований і вже вступив у дію, наголосила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Новий закон вступив у дію з 00:00 1 липня. Хочу наголосити: не має значення час, коли відбувся перетин кордону, а має значення час подання декларації. Тим, хто подав декларації про випуск у вільний обіг автомобілів ще 30 червня, нараховано нульові платежі. Ті, хто подав декларацію уже в 00:01 1 липня, мають сплатити акциз, ввізне мито, ПДВ», – пояснила вона.

З її слів, нині в зонах митного контролю ажіотажу немає. А на кордоні, за неофіційною інформацією, з польського боку перебуває близько 500 авто, проте вони не поспішають в’їжджати на територію України.

«У зонах митного контролю зараз порожньо, ми вчора працювали за подовженим графіком. Митний пост «Ковель» узагалі працював цілодобово. Якщо людина встигала доїхати, то користувалася правом нульового розмитнення. Якщо авто ще на кордоні і ще не доїхало до митної території України, власники думають, що робити: в’їжджати чи не в’їжджати. На Устилузі водії зараз міркують, як їм діяти. За усною інформацією польських прикордонників, у черзі стоять близько 500 транспортних засобів, але вони не спішать в’їжджати на територію України, вони в роздумах», – додала Валентина Черниш.

До слова, очевидці повідомляють, що увечері 30 червня черга на «Устилузі» розтягнулася до 25 кілометрів.
Як інформували раніше, у межах Волинської митниці впродовж трьох місяців дії закону про нульове розмитнення 55 тисяч власників автівок скористалися цим правом. Більшість машин було оформлено на внутрішньому митному посту в Луцьку. Люди отримали пільг від держави відповідно до Закону про нульове розмитнення на понад шість мільярдів гривень.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олекса Показати IP 1 Липня 2022 15:18
Звідки ви, шановні, черпаєте інформацію? Черга на Устилузі станом на 30 червня була не більше 10-ти кілометрів. Я сам зараз у тій черзі. Для чого обманювати про чергу у 25 кілометрів?!
Юра Показати IP 1 Липня 2022 18:48
Закон ще не надруковано,наче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus