USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Пожежа в дитячому таборі «Вікторія»: досі немає жодного вироку суду, батьки наполягають на повторних експертизах

16 Вересня 2021 13:39
Чотири роки тому, у ніч проти 16 вересня, в Одесі сталася масштабна пожежа – згорів один з дерев’яних корпусів дитячого табору «Вікторія».

Про це йдеться у ТСН.Ранок 16 вересня.

Всередині перебували 42 дитини. Троє з них – восьмирічна Соня Мазур, на рік старша Настя Кулініч та 12-річна Сніжана Арпентій – загинули.

Однак щодо трагедії немає жодного вироку суду. На розгляді перебувають справи щодо керівника табору та його заступника. Їх звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки та розкраданні коштів. Не винесли вирок і колишній заступниці мера Одеси, якій закидають службову недбалість.

Під судом – і двоє надзвичайників, які виявили низку порушень пожежної безпеки, але, як твердить слідство, не зупинили роботу табору. Немає офіційної відповіді і на питання, що ж спричинило займання. Рідні загиблих навіть зверталися за допомогою до іноземних експертів, а нещодавно через суд ініціювали повторні експертизи.

«Призначено комплекс пожежно-технічної, будівельно-технічної та електротехнічної експертиз проведення, які доручені експертам Харківського інституту судових експертиз. Наразі судовий розгляд зупинено до отримання висновку вищевказаної експертизи», – уточнив Олексій Дорошенко, заступник начальника відділу Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, трагедія в дитячому таборі сталася в ніч проти 16 вересня 2017 року. Під час пожежі згоріла двоповерхова дерев’яна будівля, загинули троє дітей. Ще двоє потрапили до лікарні.

Петроса Саркісяна, який займав посаду директора оздоровчого табору «Вікторія», арештували.

Оголосили підозру працівнику ДСНС. За даними слідства, він не вжив необхідних заходів щодо часткового або повного зупинення роботи табору. Хоча був належно проінформований, що на об’єкті упродовж 2016-2017 років виявлено та задокументовано низку суттєвих порушень у сфері техногенної та пожежної безпеки.

24 квітня 2018 року суд виніс перший судовий вирок щодо трагедії в дитячому таборі «Вікторія». Виховательку закладу, яка відповідала за протипожежну безпеку, засудили до трьох років ув’язнення умовно.

У травні обласна прокуратура оголосила ексдиректору дитячого табору «Вікторія» Саркісяну підозру у заволодінні чужим майном та зловживанні службовим становищем.

У липні на згарищі в дитячому таборі «Вікторія» знайшли останки загиблих під час пожежі дітей.

За висновками незалежних міжнародних експертів причиною пожежі у таборі «Вікторія» став залишений увімкнений кип’ятильник і грубі порушення під час будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus