USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президенту США дозволять накладати санкції як на фізичних осіб, так і на уряди держав

9 Серпня 2018 15:49
У Білому домі готують новий указ, який дозволить президенту США Дональду Трампу накладати санкції на країни та окремі особи, які намагатимуться втручатись в американські вибори.

Копія відповідного документа є в розпорядженні видання The Washington Post, повідомляє ТСН.

Зазначається, що цей указ стане для адміністрації Трампа відповіддю на критику його зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним 16 липня в Гельсінкі, коли він публічно підтримав заяви Росії про невтручання у вибори в США.

Один із чиновників Білого дому зазначив, що наразі цей документ є лише проектом і в нього можуть бути внесені зміни. Він передбачає санкції за будь-які способи втручання у вибори, зокрема за «поширення дезінформації в Інтернеті».

Також указ дозволить Трампу накладати санкції на «10 із 30 найбільших компаній» країни, яка втрутилась в американські вибори.

Раніше Держдепартамент США оголосив про введення санкцій проти РФ з 22 серпня через бойове застосування хімічної речовини «Новачок» у Великобританії. Законодавство США вимагає від президента рішучих дій проти країни, яка використовувала хімічну або біологічну зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus