USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Просять перевірити храми та монастирі УПЦ МП на Володимирщині

17 Березня 2023 14:03
Храми та монастирі Української православної церкви Московського патріархату, розташовані у Володимирському районі, просять перевірити на наявність ворожих матеріалів.

Про це йшлося 16 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Депутат Андрій Бокоч пригадав, що 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви Московського патріархату на території України. За проголосували 52 депутати. Аналогічні звернення прийняли в області районні ради та низка представницьких органів територіальних громад.

«Представники духовенства Московського патріархату регулярно йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську та антидержавну позицію. Показовим є факт, що станом на жовтень 2022 року СБУ виявила 33 російських агентів серед духовенства УПЦ МП.

Як депутат облради хочу звернути увагу правоохоронців та керівництва виконавчої гілки влади області на ситуацію, що відбувається в місцевому середовищі прихильників та духівництва УПЦ МП, та необхідність перевірити це середовище в контексті запобігання можливим загрозам національної безпеки», – наголосив Андрій Бокоч.

Він висловив прохання провести перевірку всіх наявних на території Володимирського району храмів і монастирів УПЦ МП, що мають статус пам’яток архітектури місцевого та національного значення, на предмет можливої наявності ворожих пропагандистських матеріалів, автентичних та старовинних ікон, а також провести профілактичну роботу з духовенством.

Свій депутатський запит він скерував голові ОВА та керівнику Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Депутати підтримали запит колеги на голосуванні.

Нагадаємо, розібрати і спалити стародавній іконостас – такий наказ дав колишній очільник Низкиницького чоловічого монастиря, а нині намісник Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, більш відомий як Паша Мерседес. Мовляв, іконостас XVIII століття не вписувався в інтер’єр і не відповідав канонам російської церкви. Через десятки років культурна спадщина таки повертається на свої місця. Не так давно в одному із храмів Волині музейники віднайшли частину цього іконостасу.

Як ми писали, мешканці Володимира вимагають заборонити Українську православну церкву Московського патріархату в громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Березня 2023 14:42
релакс, бабло переможе зло
Maха Показати IP 17 Березня 2023 16:13
і коли перевірять ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus