USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Протест: волинські шахтарі залишилися під землею

27 Листопада 2017 21:32
27-го листопада гірники нововолинської копальні «Бужанська» розпочали акцію протесту. Шахтарі відмовилися підніматися на поверхню. Шахтарі з 2-ї та 3-ї зміни після відпрацювання не виїхали з шахти та залишилися під землею. Згодом до них долучились їх колеги з інших змін і наразі під землею перебуває 128 робітників.

Про це повідомляє БУГ.

«До 21-го гірника вчорашньої 2-ї та 3-ї зміни сьогодні приєдналися ще 54 робітники 1-ї зміни. Шахтарі 2-ї зміни сьогодні не змогли спуститись до робітників, які знаходяться під землею, бо не укомплектовані саморятівниками. Зараз під землею 74 шахтарі. Голова первинної НПГУ ВП «Шахта «Бужанська» Вадим Царук разом з гірниками», – дописує Волинець близько 19:00 у Фейсбуці.

За станом на 21:00 під землею знаходиться вже 128 гірників. Як повідомив лідера Незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдан Макарчук це максимальна кількість шахтарів, які можуть там знаходитися. Деякі з них вже другу добу будуть протестувати.

Разом із шахтарями під землею перебуває медичний працівник. Гірники планують страйкувати доки не будуть виконані їхні вимоги.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волинські шахтарі неодноразово виходили на протести через затримку заробітної зарплаті. Так, у жовтні гірники відмовилися спускатися в копальню. Люди вимагали виплатити заробітну платню за липень та серпень. На знак протесту гірники навіть перекривали дорогу на Ягодин.

Відзначимо й те, що Міністр енергетики та вугільної промиловості Ігор Насалик пропонував колективу копальні «Бужанська» вийти зі складу Державного підприємства «Волиньвугілля» і набути статус юридичної особи як окреме державне підприємство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 21:55
Люди добрі, браття! Хто може знає скілько та шахта вугольку добуває чи не добуває за місяць? А як не добуває то кому та шахта тоді потрібна? Я так щитаю!
("!") Показати IP 27 Листопада 2017 22:13
А де ж самий сексуальний депутат ВР від вашого округу ? Певно шо знову перепливає якесь озеро. А мав би бути з вами !
123 до ("!") Показати IP 28 Листопада 2017 00:04
Плавати вже холодно, може вже в плейбой подався, це ж еталон чоловічої краси. Що з шахти візмеж, а наприклад Ковельський ВетСанЗавод друге діло, навіть по багні в чоботах можна походити. Під землю спуститися слабо. Тільки балаболити вміє...
LV Показати IP 28 Листопада 2017 12:22
128 людей під землею вже не один день, 128 живих душ доведених до відчаю. Шукаю по основних каналах якусь інформацію - нема жодної. От такі у нас "незалежні змі"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus