USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Пригожин заявив, що «вагнерівці» вступили в бій з армією РФ під час відступу з Бахмута

5 Червня 2023 09:05
Власник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці 17 травня під час відступу з Бахмута вступили в бій із регулярною армією росії, бо та мінувала шляхи відходу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на рапорт, який оприлюднила пресслужба терористів у Telegram.

Найманці буцімто помітили поблизу селищ Опитне та Озарянівка неподалік Бахмута «групи міноборони» росії, які мінували дороги в тиловій зоні «вагнерівців».

Туди, мовляв, висунулися сапери від ПВК, які виявили міни й почали розмінування. Однак згодом були змушені припинити роботи, оскільки по них відкрили вогонь зі стрілкової зброї «з боку позицій міноборони» росії.

Пригожин стверджує, що російські солдати влучили у двигун вантажівки «Урал», чим вивели її з ладу.

Після цього, за його словами, «вагнерівці» вилізли з транспорту і «розосередившись, вжили заходів у відповідь щодо усунення небезпеки та затримання».

Серед затриманих військовослужбовців рф, як заявляє Пригожин, є командир 72-ї окремої мотострілецької бригади, підполковник, який «перебував у стані алкогольного сп’яніння».

Пізніше пресслужба Пригожина опублікувала допит цього підполковника. На відео той заявляє, що обстріляв машину «через особисту неприязнь» до ПВК «Вагнер».

Журналіст Bellingcat Христо Грозєв підтвердив, що Веневітін дійсно кадровий військовий РФ – підполковник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus