USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Родичам депутатів – гектари, а для селян землі немає: на Волині розгорівся земельний скандал

14 Січня 2020 18:20
Жителі трьох сіл у Локачинському районі звинувачують депутатів сільради в тому, що вони нахабно виділяють ділянки собі та своїм родичам, натомість прості селяни, які не мають ані шматка поля, отримують лише відмови.

Про це йдеться в сюжеті Катерини Курбанової для програми Факти на ІСТV, пише Волинь24.

Це і молоді сім’ї, і багатодітні, і ті, хто десятки років пропрацював на державу. Обурені селяни прийшли на сесію з вимогою відкликати заяви депутатів, адже мова йде про десятки гектарів, а землі на усіх й так не вистачає. Місцеві жителі хочуть створити загальну чергу і по-чесному ділити паї. Та обранці громади просто втекли, проігнорувавши своїх виборців.

«Нема поля, нема землі, немає нічого. Немає можливості збудувати щось» – розповідає молоде подружжя Роман та Оля. Вони мають десятимісячного сина, та змушені жити з батьками. У двох кімнатах будинку туляться шестеро дорослих. Вони вже двічі писали заяву на землю, та їм відмовили.

Аби, кажуть трохи землі на будову, щоб посадити город. Для проживання, щоб вистачило. Той, хто має багато землі – тому ще дають, а той, хто немає – взагалі нічого.

У селі люди роками намагаються отримати хоч клаптик землі. Натомість депутати сільради виділяють паї переважно собі й своїм родичам.

«Через свої амбіції вони налаштували проти себе села», – кажуть люди.

Депутат Старозагорівської сільради Олександр Дацюк зізнався, що його родина у селі хоче створити фермерське господартво. Тож і бере побільше землі.

У сільраді кажуть – вихід є: «Створити загальну чергу, далі – першочергову, на основі якої надавати землю людям, щоб не було бунту, який назрів нині. Щоб було по чесному», – висловила думку землевпорядник сільради Надія Хом’як.

На захист селян став сільський голова. Тепер депутати хочуть йому оголосити недовіру.

«Має бути справедливий розподіл земельних ділянок», – висловив позицію очільник села Ростислав Остапчук.

Дискусії та суперечки тривали декілька годин. Врешті депутати втекли, а чиновники, які прибули на сесію, стали на бік обранців, проігнорувавши усі доводи селян.

Здаватися люди не збираються. Кажуть, обрали депутатів, аби ті працювали на благо громади, а не для власного збагачення.

Детальніше в сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отакої... Показати IP 14 Січня 2020 18:36
Сами вибирали, проголосувавши за 200грн.тепер збирайте врожай свого "голосування".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus