USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Російському генералу Суровікіну наказали мовчати і відправили під домашній арешт, – ЗМІ

16 Серпня 2023 17:21
Заступника командувача об’єднаного угруповання російських військ в Україні Сергія Суровікіна відсторонили від роботи, відправили під домашній арешт і наказали мовчати, поки про нього не забудуть.

Як передає УП, видання Politico, з посиланням на російських військових блогерів та ЗМІ, повідомляє, що з приводу Суровікіна не було офіційного розслідування, втім його посадили під домашній арешт.

«Блог ВЧК-ОГПУ, який вважають близьким до російських сил безпеки, повідомив, що Суровікіну дозволили відвідувачів, в тому числі кількох його підлеглих.

Офіційне розслідування не ведеться, але Суровікін довгий час перебував у підвішеному стані, відповідаючи на незручні запитання. Генералу порадили залишатися в тіні, щоб про нього забули», – пише Politico.

У російському блозі також повідомляють, що рішення про остаточну долю генерала «повинна прийняти одна людина, маючи на увазі Путіна, і чим довше це буде тривати, тим більше ця людина буде вистигати».

Читати ще: Російського генерала Суровікіна позбавили повноважень, його долю ще вирішують, – ГУР

За кілька днів до того депутат Держдуми РФ Віктор Соболєв повідомив, що Суровікіна відсторонили від виконання обов’язків командувача кремлівськими військами в Україні. Соболєв також натякнув, що той ще може бути корисним для російської армії пізніше, якщо за ним не виявлять серйозних порушень.

Нагадаємо, головнокомандувач повітряно-космічних сил РФ, заступник командувача російського угруповання в Україні Сергій Суровікін був заарештований після спроби держперевороту ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина.

Раніше повідомлялося, що Суровікін був секретним членом «Вагнера».

Також американські ЗМІ писали, що російський генерал заздалегідь знав, що ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин планував військовий заколот у РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus