USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Занедбаний соціальний будинок у Ківерцях надали під службове житло місцевому чиновнику

17 Серпня 2022 20:17
Соціальне житло є майже в кожній громаді. Його потребують люди, які опинилися в складних життєвих обставинах. Щоби отримати таке житло, потрібно звернутися до місцевих служб соцзахисту.

Такі будинки є і в Ківерцях. Один із них – на вулиці Комунальній, 4, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Як розповідають місцеві жителі, це соціальне житло багатостраждальне. Тут ніколи не було порядку, тому мешканці надовго не затримувалися.

Після першої серйозної перевірки місцеве управління соцзахисту навіть зробило косметичний ремонт у приміщенні, адже умови для проживання там були вкрай погані.

Сусідка розповідає, що раніше тут був справжній притон. Люди заселялися, трохи жили і виїжджали, бо треба було платити за комунальні послуги. Тут часто розпивали алкоголь, вживали наркотики та гуляли до пізньої ночі.

«Знову зроблять ремонт. Знову поселяться якісь малозабезпечені. Знову туди-сюди і пішли», – каже сусідка.

Нещодавно місцеві жителі помітили, що в цьому соціальному будинку почали робити ремонт. Сусіди кажуть: головне, щоб сюди заїхали порядні люди, бо ще одного притону поряд не витримають.
Голова Ківерцівської громади Олександр Ковальчук розповідає: «Ми плануємо, що туди зайде жити зі своєю сім’єю керівник «Комунгоспа», який живе на зйомній квартирі».

Керівник житлово-комунального господарства громади Руслан Левчик – відносно нова людина в Ківерцях. Сюди на роботу приїхав із Рівного. Голова громади призначив його на посаду після так званої реорганізації ЖКГ.

«Ми звільнили старого очільника. Поставили нового, молодого, в якого очі горять, аби щось робити в місті. Місто стало чистіше. Набагато більше роботи робиться. Набагато менше витрачається грошей із бюджету, тому що їх ніхто не краде», – зазначає Олександр Ковальчук.

За його словами, соціальний будинок керівнику Ківерцівського міського виробничого управління житлово-комунального господарства планують надати як службове житло та в тимчасове користування. Над ремонтом працює сам Руслан Левчик.

Останній розповідає: з території та самого будинку поки що тільки вивезли сміття. Щоби цей будинок привести до ладу, потрібні чималі гроші. Тому оплачувати весь ремонт зі своєї кишені чиновник не збирається.

«Цей будинок був закинутий. Мої дівчата звідти вимели три мішки пляшок. Там була гнила підлога. Дах протікав. Дверей не було. Навколо будинку – зарослі. Там був страх», – зауважує Руслан Левчик.

Будинок – комунальна власність громади. Олександр Ковальчук стверджує, що керівник ЖКГ за власні кошти буде робити там ремонт. Натомість Руслан Левчик це заперечує і взагалі не впевнений, що заселиться туди з родиною.

«Я навіть не знаю, чи взагалі туди заїду з сім’єю. Бо там потрібно повністю робити ремонт», – каже керівник управління ЖКГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus