USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Справа Каті Литкіної: «свідок» зі Словенії не приїхав і передав лікарняний

29 Грудня 2016 12:48
Апеляційний суд Волині розглянув звернення прокуратури, аби продовжити тримати під вартою підозрюваного у вбивстві 16-річної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Захисники хлопця просили змінити запобіжний засіб на домашній арешт, мовляв, на нього чинять психологічний тиск. Суд не дослухався ні до чиїх аргументів, підозрюваного залишили під вартою до 14-го січня.

Судове засідання відбулося 29-го грудня.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. У поліції є підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії - його раніше поліція допитала по Скайпу, а сьогодні його мали допитати в ГУ НП Волинської області.

Зауважимо, що згідно з Ухвалою Луцького міськрайонного суду запобіжний захід у вигляді взяття під варту діє до 14 січня 2017-го року включно.

Із цього приводу захист Статочнюка подав апеляцію, аби змінити запобіжний захід на домашній арешт із носінням електронного браслету.

Пояснення дав захисник Віктор Шостак.

«Звертаємо увагу на те, що для того, аби продовжити строк тримання під вартою, потрібні докази про вчинення злочину. Але таких немає, більше того, повідомлення про підозру – теж хибні. Належних доказів обґрунтування немає. А жінка, яка бучила двох чоловіків, які йшли на терикон з дівчиною, не впізнала Статочнюка, назвала іншу людину – понятого. Також Статочнюк давав пояснення, їздив з-за кордон та повертався, адже вважав себе не винуватим, що сприятиме слідству – то вертався, а міг би «скритися». Тому те, що він може втекти – припущення. А будучи під домашнім арештом, він матиме браслет і не зможе більше ніде перебувати, як у квартирі чи в суді. Більше того, він хворіє», - пояснив Шостак.

Також мати підозрюваного Вікторія Гуліда просила дослухатися до них, мовляв, на її сина чиниться психологічний тиск.

«На нього здійснюють психологічний тиск, я не можу забезпечити його захист, навіть нормально поговорити з ним не можу. А як буде вдома, то буде з браслетом, нікуди не втече, тому просимо змінити запобіжний захід», - говорила Вікторія.

Іншої точки зору оголосила прокуратура.

Прокурор Сергій Самчук просив продовжити тримання під вартою на повний термін – 6 місяців, а не 30 місяців (до 14.01.2017р.), бо є складність провадження.

«У приміщенні Статочнюка вилучили з телефону карту пам’яті і встановили що вона належала потерпілій Литкіній, а цю картку вставили у телефон у 2:02 ночі, це час, коли була вбита дівчина, тому докази вагомі. А також тіло вбитої перенесли дві особи. Це до того, що захист говорить про неправдиві докази. Неповнолітній має документ, що дозволяє виїхати з-за кордон, може незаконно впливати на свідків. Тому прошу ухвалити рішення тримати під вартою на строк 6 місяців», - наголосив прокурор.

Мати вбитої Вікторія Литкіна впевнена, що підозрюваний не сприяє слідству, а вводить Феміду в оману.

«Ми дитину шукали 10 днів. Підозрюваний не говорить ні зі слідчім, ні з прокурором, тому він ніяк не сприяє слідству. Його мама казала, що він пройде детектор брехні, але так цього й не зробили. Сам адвокат пан Шостак говорив, що він може поїхати в ДНР та ЛНР, і його там не знайдуть. А як приїде Максим, то вони змовляться. Мою дочку жорстоко вбили, а тут пробують суд ввести в оману», - вважає Литкіна.

Після заслуховування усіх думок ухвалу Луцького міськрайонного суду залишили без змін. Відповідно, підозрюваного триматимуть під вартою до 14-го січня.

Зауважимо, під час розгляду судової справи стало відомо, що Максим Терлецький не з'явився на допит в ГУ НП Волинської області, де йому мали вручити документ про підозру. Він передав довідку з-за кордону про хворобу, мовляв, перебуває на лікарняному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus