USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США ввели санкції проти Деркача, який публікував «плівки Порошенка-Байдена»

10 Вересня 2020 20:06
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти народного депутата Верховної Ради Андрія Деркача, який публікував плівки нібито з голосами Порошенка і Байдена.

Про рішення Мінфін США 9 вересня повідомив на своєму сайті, пише «Європейська правда».

Деркача внесено у список Управління з контролю за іноземними активами (OFAC), яке поміщає у нього фізичних і юридичних осіб в цілях національної безпеки.

Активи громадян із цього списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.

Крім Деркача, США запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії.

Відзначається, що санкції проти Деркача запроваджені за його спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році.

«Деркач, депутат українського парламенту, більше десяти років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв’язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року», – сказано у повідомленні Мінфіну.

Минулого місяця розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.

Контррозвідка США вважає Деркача проросійським депутатом українського парламенту. А публікацію записів розмов між Петром Порошенком і Джо Байденом – спробою вплинути на результати американського волевиявлення.

Нагадаємо, скандал розгорівся 19 травня. Тоді нардеп Андрій Деркач оприлюднив першу партію розмов нібито тодішнього президента Петра Порошенка та віцепрезидента США Джо Байдена.

«Ці записи нам передали журналісти-розслідувачі. За їхніми словами, запис розмов робив особисто Петро Олексійович», – сказав народний депутат Андрій Деркач.

На тих плівках співрозмовники обговорювали розвал коаліції та можливість тиску американців на окремі фракції, зняття з посади генпрокурора Шокіна, мільярдний кредит від Америки та націоналізацію ПриватБанку. Колишні власники фінустанови одразу звернулися до Офісу генпрокурора, аби там перевірили зміст плівок і дали свою оцінку. Генпрокуратура в установлений законом строк цю інформацію не внесла, тому це рішення було оскаржене через суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
патріот Показати IP 10 Вересня 2020 21:14
Ржунімагу :) О то країну "мають" як хочуть і хто хоче! Ні честі ні гідності в цієї країни немає :(
Анонім Показати IP 11 Вересня 2020 08:22
Ну от і ціна тих плівок. Шкарлупа від яйця, а не компромат
Правильно буде Показати IP 11 Вересня 2020 08:30
Це для нас з вами *країна*. Для америкосів з 2014 року це *територія*, а по -простому - колонія.....
Анонім до Правильно буде Показати IP 11 Вересня 2020 10:01
Ну так, бо ж до2014 це був протекторат рашапутін.Адже за словами про багатовекторність нашої орієнтації ховалося бажання Раші тримати нас під своїм каблуком.
Остап Вакарчук Показати IP 12 Вересня 2020 10:29
Говорили, що плівки підроблені кацапами, що це не плівки, а "брєд сивої кобили", але ж виявляється, що плівки справжні та мають вагому доказову базу. Виходить нашу Україну вже давно почали розпродувати, якщо не кацапам то новим господарям - янкам. Ну да ладно, якби гроші пішли до бюджету країни, а то виявляється, гроші пішли на збагачення до сім'ї Петра Порошенка та його оточення. Так що якби плівки були не справжні, то США так би не "напрягались", махнули б рукою та забули. А тут ще й санкції ввели, значить це прада. Порошенко виходить, добре д..у вилизав американцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus