USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стало відоме ім'я ключового свідка у справі МН17, якого затримали в Україні

15 Липня 2020 14:21
Стало відоме ім’я одного з ключових свідків у справі МН17, затриманого в Україні.

Як заявили журналісти Bellingcat, які займаються розслідуванням катастрофи, це Андрій Кунавін, пише «Радіо Свобода».

Кунавін – громадянин України з кримінальним минулим, який має зв’язки як із кримінальним світом, так і з елітою Москви. За інформацією журналістів, у оприлюднених СБУ розмовах затриманого з двома з чотирьох обвинувачених у справі МН17 він посилається на експомічника Володимира Путіна Владислава Суркова та директора російської ФСБ Олександра Бортнікова.

Підозрюваного у справі MH17 затримали в Україні 7 липня. У СБУ заявили, що останні 6 років він був одним із кураторів так званої ДНР і позаштатним працівником ГРУ збройних сил Росії.

За даними прокуратури, чоловікові повідомили про підозру у справі щодо розслідування катастрофи MH17. Відомо, що підозрюваний відмовляється надавати будь-які свідчення.

Нагадаємо, 9 березня 2020 року в Нідерландах розпочалися судові слухання у справі збиття рейсу MH17 над Донбасом у липні 2014 року.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області.

Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 16 Липня 2020 07:14
авіадиспетчера немає зате бандита найшли.. цирк продовжується
Шарій до Я Показати IP 16 Липня 2020 15:15
Ти хворий? Який авіадиспетчер? Іспанський Карлос? То звичайний прохіндей, як і ти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus