USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Створив власну країну та розшукувався за побиття поліцейського: лучанин погрожує сусідці по під’їзду, поліція бездіє

10 Червня 2023 08:00
Лучанка Лідія Іванова вже кілька років не може спокійно потрапити до під’їзду власного будинку на вулиці Шопена. Все через конфлікт із сусідом Олександром Владичаком, який самостійно встановив домофон та після цього збирав гроші з сусідів. Ключі своїй сусідці він так і не надав, а ті, які вона дублює в інших сусідів, блокує. Здавалося б, звичайний сусідський конфлікт, яких чимало, але ні. Чоловік погрожує Лідії Івановій, а поліція на її заяви не реагує, присилаючи відписки.

Олександр Владичак – зовсім непростий персонаж. У 2013 році в нього сталася бійка з правоохоронцем – тоді вони звинувачували один одного в побитті. В 2015 чоловіка затримали в Білорусі за кіберзлочини. А у 2021 році Олександра Владичака знову оголосили у розшук – він обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч.1,2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та переховувався від органів суду. Лучанин також має сепаратистські замашки, поєднані з самозакоханістю – він створив свою «Суверенну Державу VLADIMARK», назва якої співзвучна з його прізвищем, а сам він себе називає «Живий Человєк, Суверен, нинішній і дійсний член титульної нації і автохтонного народу за народженням – єдине джерело влади та суб'єкт довічного права».

Інформаційне агентство Волинські Новини поспілкувалося з Лідію Івановою, яка зверталася до СБУ та поліції з приводу діяльності Олександра Владичака, а також самостійно звернулося з запитом у поліцію, аби дізнатися, як правоохоронці реагують на заяви лучанки та неадекватні дії сусіда.

Пускав струм по оптоволокну до квартири, заливав замок клеєм, підкладав фекалії – поліція не реагує

Лучанка Лідія Іванова мешкає в одному з будинків на вулиці Шопена. Як стверджує, над нею проживає небезпечний рецидивіст, який був у розшуку – Олександр Владичак. У жінки трапився з ним конфлікт в серпні 2021 року, коли вона відмовилася платити йому чотири тисячі гривень за домофон, який він самостійно встановив у під'їзді. Також чоловік встановив чимало камер відеоспостереження надворі та в під’їзді.

«Я знала, що людина ненадійна і ніяких справ з ним мати не збиралася. Після цього він став перешкоджати мені та моєму неповнолітньому сину в потраплянні до нашої квартири. Ключі для домофону не давав, а ті, які я дублювала в сусідки, блокував. Я писала десятки заяв у поліцію, ніхто нічим допомогти не міг. Потім виявилося, що він в розшуку, хоча спокійно жив у своїй квартирі. Коли приходила поліція, просто не відчиняв двері», – розповідає Лідія Іванова.

Аби потрапити додому, вона з сім’єю і досі виходить із квартири по черзі. Коли ж доводиться вийти усім, повертаючись, син просто з силою тягне двері під’їзду. Сусіди просять, аби чоловік все ж дав лучанці ключі від домофону, але той відмовляє. До інших він не має претензій, адже ті спокійно та без суперечок занесли йому гроші.

Водночас, зі слів лучанки, Олександр Владичак протягом останніх двох років п'ять разів відрізав кабель інтернету, залив клеєм замок, відірвав дверну ручку, а одного разу навіть підкладав фекалії під двері. До того ж, сусід погрожував Лідії Івановій вирвати волосся, ображав її дитину та вже померлих батьків.

Як стверджує лучанка, вона зверталася в поліцію за всіма цими епізодами, але ніяких дій не було. Коли правоохоронці приходили та стукали йому у двері, то не відчиняв.

Останній випадок трапився в ніч, коли відбувалося Євробачення. Зі слів Лідії Іванової, її сусід знову відрізав кабель інтернету та пустив по ньому струм, від чого вибухнув роутер – іскри сипалися по усій кімнаті. Тож лучанка вчергове викликала поліцію та написала заяву.

«VLADIMARK» – держава, яку створив Олександр Владичак, назвавши себе єдиним джерелом влади

Ще раніше в інтернеті за прізвищем Олександра Владичака лучанка знайшла документи та сайт, який він створив. Там були дуже дивні декларації незалежності та створення окремої держави ним та його сім'єю. Ці всі матеріали вона відправила в кіберполіцію та СБУ. Там ніби зацікавились, але все одно справу загальмували, мовляв, дії Владичака не тягнули на велике розслідування, оскільки фактично він нікого з людей у свою «державу» не залучав.

У відповіді СБУ лучанці силовики заявляли, що в межах підсудності вживаються заходи, у тому числі процесуального характеру, щодо протидії протиправним посяганням на життєво важливі інтереси української держави.
У «Декларації про створення Суверенної Держави VLADIMARK» йдеться таке: «Я, Живий та Дієздатний Человєк, Суверен, єдине джерело влади на цій Землі, суб'єкт довічного права, МужЧина ©:Олександр-Юрійович :Владичак, своєю волею на підставі Декларації ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ (про самостійну ідентифікацію та самовизначення) від 20 червня 2020 року за номером 001-20-06-2020, згідно міжнародного суверенного і екстериторіального права та Конвенції про права та обов'язки держав (м. Монтевідео, 26 жовтня 1933 року) будучи суверенним, находячись у тверезому розумі і при світлій пам’яті, ініціюю і проголошую про створення Суверенної Держави VLADIMARK (ВЛАДІМАРК)».
Зокрема чоловік проголошує незалежність для всіх человєків-членів його сім’ї, які й підписали цю «декларацію». Серед пунктів так званої декларації – самовизначення, народовладдя, державна влада, громадянство, територіальне верховенство, економічна самостійність, зовнішня і внутрішня безпека, міжнародні відносини.

Особливо цікавим є пункт «територіальне верховенство», в якому йдеться про те, що «територією Суверенної Держави VLADIMARK є територія його населення (приватна і/або орендована власність і/або земля, простір усередині приватної власності, а також тілесний простір і/або простір, необхідний для життєдіяльності жителя), самостійно захищається населенням Суверенної Держави VLADIMARK і захищена загальним принципам міжнародного, суверенного й екстериторіального права на недоторканність приватної власності (території), особистого простору і особистого життя, свободи самовизначення і самостійної ідентифікації».

Зважаючи на це, цілком імовірно Олександр Владичак вважає територією своєї «держави» власну квартиру, тому і не пускав правоохоронців, адже ті просто без візи не змогли пройти прикордонний контроль, розташований на дверях його квартири. А камери поблизу під’їзду – це захист кордонів «держави».

Жарти жартами, але також чоловік публікував запит, в якому просив надати належним чином завірені, з підписами підписантів архівні копії усіх без виключення Указів Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» виданих Президентом України за період часу з 21 лютого 2014 року до 11 вересня 2020 року.
Також «человєк» Олександр Владичак публікував багатосторінкову позовну заяву на бездіяльність працівників Луцького ВП ГУ НП у Волинській області про невнесення відомостей до ЄРДР, просивши стягнути 100 тисяч гривень.
Як розповідає Лідія Іванова, весною минулого року правоохоронці все ж вибили Олександру Владичаку двері, винесли його в трусах на вулицю та впакували в автомобіль. Через кілька місяців чоловік повернувся до власного житла, але сайту «vladimark.com» уже не було.

Побив правоохоронців, був затриманий у Білорусі та знову оголошений у розшук

Коли Олександр Владичак був у розшуку, Лідія Іванова зверталася до дільничого, адже Владичак сидів у квартирі над нею.

«Всі просто на це забили, навіть тоді нічого не робили. Коли до Владичака приходили, він не відчиняв двері. Дільничий казав, що я б йому телефонувала, коли Владичак виходить з квартири і ходить по дворі. А ви що робите?» – дивується лучанка з бездіяльності правоохоронців.

У 2013 році Олександр Владичак стверджував, що правоохоронці, перевдягнувшись у форму «Волиньгазу», провели обшук у квартирі та побили його з дружиною. Зі слів лучанина, тоді правоохоронці посвідчень не показали, натомість приснули в обличчя невідомою речовиною, аби відволікти господаря. Згідно з версією тоді ще міліції, чоловік протягом довгого часу без ліцензії продавав людям інтернет та кабельне телебачення. Натомість у міліції все заперечували, стверджуючи, що саме Олександр Владичак побив правоохоронця.
У 2015 році з’явилася інформація, що Олександра Владичака, якого підозрювали у кіберзлочинності, впіймали на території Республіки Білорусь. У 2013 суд обрав для Владичака запобіжний захід – домашній арешт. Однак коли закінчився термін арешту, захід не продовжили. Владичак звільнився від електронного браслета і навіть вислав його на адресу МВС, а сам утік.

А у 2021 році Олександра Владичака оголосили в розшук. Він обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч.1,2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та переховувався від органів суду.
Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, у запиті до ГУНП у Волинській області поцікавилося, чи зверталася Лідія Іванова до поліції та чи притягнули Олександра Владичака до кримінальної відповідальності за злочини, за які він розшукувався.

У відповіді на запит правоохоронці повідомили, що дійсно впродовж року від Лідії Іванової надходило два звернення з приводу пошкодження інтернет-кабелю. Але за результатом їх розгляду кримінальне провадження не розпочиналося.

Окрім того, впродовж 2021-2022 років до Луцького районного управління поліції надходило чотири звернення від Лідії Іванової, які розглянуті у відповідності до Закону України «Про звернення громадян».

Водночас у поліції відмовилися надати інформацію щодо можливих протиправних дій Олександра Владичака, пославшись на 9 статтю Закону України «Про захист персональних даних».
Лідія Іванова все ж отримала відповідь від правоохоронців щодо останнього її звернення, які провели розслідування, якщо це так можна назвати – ті просто поспілкувалися з Олександром Владичаком по телефону.

«В ході розгляду звернення проводилось спілкування по мобільному телефону з Владичаком Олександром та він повідомив, що до загоряння роутера та пошкодження кабелю відношення не має. Від написання пояснення відмовився. Підтвердити чи спростувати факти викладені у зверненні не виявилося можливим», – йдеться у відповіді правоохоронців.
У підсумку в поліції припинили розгляд чергового звернення Лідія Іванової. Лучанка не здивована такої відповіддю, говорячи, що ці її заяви не мають жодної сили. Вона каже, що не знає, до кого звертатися, стверджуючи, що її сім’ю хочуть вбити, спаливши оселю.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
. Показати IP 10 Червня 2023 09:20
чергова імпотентність поліції
Анонім Показати IP 10 Червня 2023 09:24
Цікава людина..
Ігор луцький до Анонім Показати IP 10 Червня 2023 10:49
Неадекват це точно.
Лауреат Нобелівської Показати IP 10 Червня 2023 11:19
Поясніть, як він міг "пускати струм по оптоволокну"? гарантовано нобелівку отримаєте.
шнобель до Лауреат Нобелівської Показати IP 10 Червня 2023 14:03
там Lan а не оптика
Лідія до Лауреат Нобелівської Показати IP 19 Червня 2023 16:21
До мого кабелю інтернету було під'єднано електричний кабель.Кабель інтернету поплавився,взірвався роутер на вході кабелю інтернету,кабель оплавився,чорний,був вибух,іскри сипали,там спав син.Ріже він кабель вже невсперше,3 раза на моїх очах(я бачила в глазок дверний),він небезпечний,бив поліціянтів,тому я,як вдова,яка сама виховує сина,не виходила до нього тоді.Також на моїх очах вирвав двірну ручку в мене на вхідній двері.Слідчо-оперативна група все зафіксувала,та докази зібрала.
ого Показати IP 10 Червня 2023 11:24
Ну і ряха в *человека*.
олександр Показати IP 10 Червня 2023 11:28
А чому претензії до цієї людини лише а кацапки Іванової, яка щомісяця пише на нього кляузи, домофоном користується але гроші на нього не здала бо заслуженим комуністам все треба безкоштовно, то може її давно пора в психушку відправити чи хай валить в свою кацапію, а не пудрить всім мозок. А поліції взагалі сором - ви вдумайтесь в безглуздість ситуації ( оголошений в розшук за порушення авторського права в Україні) знайшли злочинця аж сміх, це просто йде цілеспрямована травля людини.
Ще не зовсім свідоми до олександр Показати IP 10 Червня 2023 14:26
Може це вам краще в "суверенну державу владімарк" валити?
дідо до олександр Показати IP 10 Червня 2023 14:34
навіть якщо кацапиха не дала на домофон, ніхто не має права закривати доступ у житло,згідно законів...
Лідія до олександр Показати IP 19 Червня 2023 15:55
По-перше,я не кацапка ,я та мій батько народились в Луцьку.Давай подивимость,хто таою дружина і чому ти втікав до Білорусі. Домофоном я не користуюсь,бо в мене немає ключа і ніколи не було.І він зовсім непотрібна річ,якщо дитина може його відкрити рукою.Поверни кодовий замок,який там був!Типовий орк,який підміняє поняття,"чєловек сувєрен".
Таня до олександр Показати IP 19 Червня 2023 16:41
Я звісно вибачаюсь,а з чого, ви вирішили,шо Лідія кацапка?По прізвищу?Це вам не дає ніякого права погружувати людям!!! Вони повинні,заходити до власної квартири,а те що ви робите це в голові не вкладається.Напевно для початку,це вам потрібно,в псіхушці перевіритись.
олександру Показати IP 10 Червня 2023 11:47
Вкажіть, будь-ласка, своє прізвище. Може, і ви *кацап* якийсь...
Лідія до олександру Показати IP 19 Червня 2023 17:12
Він мене зове кацапкою, та комуністкою,хоча я та мої батики народились в Луцьку,а ви подивіться,як він пише про себе та свою державу"чєловєк". Жінка в нього білоруска,до її батьків він тікав ,коли був в розшуку,та звідти його інтерпол депортував,є стаття тут в волинських новинах про це.
Клава Показати IP 10 Червня 2023 13:05
Рекламу зробили - супер !!! А взагалі то ні про що, він мабуть ще не повний ідіот, але оточення своє рахує за повних дебилів ...
Уася до Клава Показати IP 10 Червня 2023 14:25
кому потрібна - "така реклама"?
олександр Показати IP 10 Червня 2023 13:48
чому облич та прізвищ вбивць на дорогах, хабарників в військоматах, поліції та чиновницьких кабінетах не показують бо непожна а тут порушив в україні авторське право і можна поливати гряззю, порушуючи закон, це замовна проплачена івановою стаття
Лідія до олександр Показати IP 19 Червня 2023 18:10
Владичак,це наклеп,я нікому нічого не платила,айді палиш по повній,продовжуй.
олег Показати IP 10 Червня 2023 14:08
що за держава беззаконня, де рішеня суду по тих статтях що йому колись інкремінувались якщо його немає він рахується невинуватим, правоохоронці можуть проникнути в його квартиру лише за ухвалою суду а інше злочин а якісь інсенуації автора про державний кордон квартири є нездоровою маячнею автора. Де будь які докази вини цієї особи
дідо Показати IP 10 Червня 2023 16:11
долбограй, не строчи під одним ір різні коментарі.... олександр-олег...
Катерина Показати IP 19 Червня 2023 16:55
Я знаю Лідію дуже багато років вона українка і її батькі були народженні в Україні,а ваша упередженість з приводу фамілії мало зрозуміла.Кожна людини має право на безперешкодне потрапляння до свого житла а зпичинення їй перешкод є порушенням прав людини і конституції України ст.47
Лідія Показати IP 19 Червня 2023 16:56
Доречі,є оновлення історії.14 червня була поліція,виконавча служба,та волиньобленерго.Владичак крав електрику,тобто йому відрізали за неуплату,а він знову під'єднався самовільно,вже вдруге .В них рішення суду є.Він,звичайно,двері не відчинив и на сьогодні він знову зі світлом .Ось так,лучани,"чєловєки"в нас живуть.
Орися Показати IP 20 Червня 2023 13:53
Господи,що ж це коїться???Знаю цього рецидивіста,він під час ковіду побив охоронця нашого луцького суду І .Приступу,тому що той вимагав в нього вдіти маску.Побив при свідках в будівлі суду та йому все "зійшло з рук"!!!І зараз цей "чєловєк"(тобто неврівноважений сепаратист)називає "психічно хворою кацапкою комуністкою" молоду жінку з дитиною,яку він не пускає роками в свою оселю???Де ж наша міська влада???Чому їй ніхто не допоможе??? Та хіба в тих документах немає доказів державної зради???Чи всі можуть в Україні створювати свої держави!!???
Анжела Стасюк Показати IP 25 Червня 2023 14:49
Я рідна тітка Лідії Іванової, знаю цю проблему(Олександра - сусіда) від початку. Людина яка неможемо скласти собі ціну-хвора людина, зробив собі в квартирі свою державу-хвора людина, зробив камери для підглядання всіх сусідів-хвора людина, не реагує на закони-хвора людина, при тому краде світло від під'їзду, мобінгує Ліду з сином стільки років і т.д.бо вони немають захисту чоловічої сили, бо як в народі кажуть(Нет приёма против лома..... Если нет другова лома) і такого лома треба для захисту цієї сім'ї. Закони наші на жаль не реагують на проблеми жодної сім'ї, поки немає вбивства, зґвалтування і тому таке ЧМО бавиться з усіма в кота і мишку.В державі війна, чоловіки нормальні гинуть , а моральні виродки сидять і не дають спокійно жити людям. Мені прикро, що в світі людина залишається зі своєю проблемою сама.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus