USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Томос для України підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату

9 Січня 2019 12:29
9 січня у Стамбулі члени Синоду Вселенського патріархату підписали Томос про автокефалію української церкви.

Про це повідомляє ТСН.

Відтепер документ остаточно оформлений. Впродовж кількох днів він повернеться до України.

Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. За словами Вселенського патріарха Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої "мачухи".

На Соборі 15 грудня у результаті голосування була підтримана кандидатура митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату та намісника патріарха Філарета Епіфанія. Після обрання Епіфаній став митрополитом Київським і всієї України. Своєю чергою, митрополит УПЦ МП Онуфрій втратив свій статус. Сама ж УПЦ МП за рішенням Верховної Ради була перейменована в РПЦ. На завершення юридичної процедури відведено конкретний час.

Водночас, 8 січня з'явилась інформація, що в Україну доставили НЕ Томос, а лише його чернетку. Сам документ наразі є недійсним. Про це прямо заявляють і українські релігійні чиновники, і прихильники автокефалії. На Томосі не вистачає підписів членів Синоду Константинопольської церкви.

Таким чином президент, ієрархи ПЦУ і парафіяни все Різдво приходили подивитися на чернетку Томосу про автокефалію, виставлену на загальний огляд в храмі Святої Софії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 9 Січня 2019 13:17
навіть це, МП буде казати, що незаконно. ахахахах
Анонім Показати IP 9 Січня 2019 16:11
Эта движуха напоминает фарс выездной бригады наперсточников, когда подставные окучивают сомневающегося. И поговорка про писанную торбу обретает новый смысл
Жидичин Показати IP 10 Січня 2019 09:24
Четвертые сутки Россия пылает, По скрепам и "Третьему Риму" — удар. Не падайте духом, рейхспастырь Гундяев. Не хнычьте, Онуфрий, терпите кошмар".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus