USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Томос-тур Порошенка у Здолбунові: гаранта підловили на брехні та маніпуляціях

13 Січня 2019 19:00
Зустріти свого президента на площу у Здолбунові прийшло геть небагато люду. Загалом не більше сотні. А якщо відрахувати кількість поліцейських і особисту охорону Петра Порошенка то, аби 50 було. Можна припустити, що у Здолбунові просто не знали про президентські гостини, або ж перекрили вулиці і ті, хто може зіпсувати гаранту настрій, просто не прорвались. Попри тривалу війну і протокольне покладання квітів до стели загиблим, усі радісні і щасливі. Прагнуть потиснути Порошенку руку і тягнуться через поліцейський кордон – так виглядав візит гаранта у рамках томос-туру, який розпочав Петро Порошенко за кошти платників податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Томос-тур» на Рівненщині: Порошенко зустрівся лише з «обраними»

Журналісти підловили Петра Порошенка на відвертій брехні – окремі факти з промов президента не відповідають дійсності або ж виглядають, як відверті маніпуляції Гаранта.

«Як завчений сценарій Порошенко починає розказувати небилиці. Спершу на релігійну тематику, у якій і сам мабуть не вельми розібрався. Або ж каже неправду зумисне», - йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».



«Чи правильно, коли в церкві моляться за владу іншої держави, яка напала на Україну чи правильно, коли моляться за патріарха Кирила, який бере участь у колегії міністерства оборони Російської федерації, де планується напад на Україну...І цим рішенням ми це ярмо скидаємо».

Як йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», Петро Порошенко неодноразово розповідав, що ПЦУ потрібна Україні у тому числі для того, щоб після надання Томосу в храмах більше не молились за здоров’я Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Між тим у Томосі для ПЦУ, підписаному Патріархом Варфоломієм йдеться що віднині «митрополит Київський і всієї України», звершуючи богослужіння, буде поминати блаженніших патріархів та інших предстоятелів помісних православних церков». Це треба розуміти, що Епіфаній тепер повинен згадувати у богослужіннях усіх глав всіх православних церков світу, у тому числі Патріарха РПЦ Кирила.

Хоч досі українська православна церква Київського патріархату цього не робила.

«Чи знає про це Петро Порошенко? Чи знає і зумисне замовчує, аби хоч щось видати за своє досягнення. Тим паче публіка вдячна і гаранту не перечить. Тож можна ще багато дописати собі у заслуги навіть те,до чого руки не приклав. Ось дуже зручно говорити про мовні квоти на заході України, де й так ніхто російською не говорить навіть у побуті, а на телебаченні й поготів», - йдеться у відеосюжеті.

«Ми жили, як колонія в окупації. Наголошую, що нарешті запрацював закон, за який мене нещадно критикували щодо запровадження квот. Кажуть, які квоти, є ж свобода слова. Є свобода говорити будь-якою мовою. Говорити так, але інформаційний простір заповнювати, друзі мої, українською мовою. Бо так передбачено в ліцензії. Не хочете – йдіть у Росію, спілкуйтесь російською.

Тим часом, новорічні відкритки за підписом президента Порошенка меншанцям Дніпровщини і Харківщини, що прийнято вважати документом офіційним, надруковані неприйнятною для Порошенка мовою – російською.

Тобто, аналізують журналісти, для мешканців сходу він вже не такий категоричний україніст, як намагається сподобатись західнякам.

«У гонитві за піаром порошенківська свита перестаралась - вітання гаранта надрукували на старій світлині Харкова з пам’ятником Леніну. Чим підняли на кпини зі свого роботодавця у мереже Фейсбук», - йдеться у сюжеті.

«Ми зараз маємо всі можливості для успіху – досягнення миру, економічного зростання, обов’язково підвищення соціальних стандартів життя людей. Реформи їх втілення в життя мають приносити результати, які підвищують рівень життя людей. Це цілком реально і зараз ми маємо для цього всі можливості. Вступ до ЄС і Нато це теж реальність. І сьогодні набагато більше людей в це вірять».

«Чи вірить у це сам Порошенко. Сумніваємось, бо вже це чули раніше і ще не встигли забути.

Поміж оплесками Петро Порошенко оминає у виступі найцікавіше. В МВФ підтвердили, що українська влада пообіцяла у травні ще раз підняти ціни на газ для населення на 15 відсотків. А з 2020 прирівняти до ринкових. Про це йдеться у меморандумі між Україною та міжнародним валютним фондом. Але це ж виборцям не сподобається. Нехай дізнаються з платіжок. А от до намірів таки зняти мораторій на продаж сільськогосподарської землі Порошенко готує людей вже. Спершу каже, що земля то святе і слово земля і продати не поєднується. Чекає оплесків, а далі тільки вслухайтесь, як буде усім добре якщо землю продаватимуть», - йдеться у сюжеті.

«Ми на догоду популістам кажемо «ні», ми не будемо торкатись цього питання. А чого? А якщо встановити ціну дуже дорого, а якщо встановити високий реєстраційний збір, а якщо не буде сенсу продавати бо реєстраційний збір все забере, обмежити обсяг, щоб не скупили олігархи. А якщо дати можливість фермеру купити 100 200 гектарів - чому ми знищуємо цією забороною. Власники земельних паїв страждають, громади страждають, наживаються лише аферисти і спекулянти, а ми, заплющуємо очі, займаємо страусину позицію і робимо вигляд, що нічого не відбувається. Країна готова до чесної розмови,а це є потужний локомотив, який витягує економіку України на абсолютно інші висоти.

«Усі уважно почули, що має підняти українську економіну? Не виробництво, не створення робочих місць а продаж нашої землі. Не так давно президент урочисто вітав компанію з саудівської аравії SaudiAgriculturalandLivestockInvestment, яка викупила український агрохолдинг «Мрія». З сільськогосподарською землею майже 250 тисяч гектарів. Тепер схоже Порошенко має намір оголосити повний розпродаж. Злі язики подейкують, що таку умову президенту ставить той таки МВФ за черговий транш. Валюта, як зайде в країну, так і вийде в офшори. А що будемо робити ми, коли усе продамо?» - риторично запитують журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
українець Показати IP 13 Січня 2019 19:29
Навіть при Янику такого не було!!!
Петя Показати IP 13 Січня 2019 20:16
Он,по моему-свихнулся на томосе! Тягает его по городам-молебны учиняет! Точно это его выбрали патриархом!
Навуходоносор Показати IP 13 Січня 2019 20:44
Вообще-то правильнее было бы написать , что "гаранта подловили на очередной лжи и на очередных манипуляциях". Да и ловить его на таких вещах журналистам весьма легко, ибо практически любое его утверждение есть или ложь, или ложь в квадрате, или софизм. Лживость его команды безмерна, она, видимо, рассчитана на короткую память. Кроме того, многие их утверждения весьма часто имеют шизофренический подтекст, впрочем, этот элемент присутствует у многих нынешних политиков. Например, главный радикал Ляшко голосует в Раде против повышения цен на газ и сразу же после этого дает для СМИ интервью, где рассказывает о том, как он борется с повышением цен на тарифы, как защищает народ и как порохоботы этот народ гнобят. Но на следующий день вся фракция Ляшко дружно голосует за бюджет, в котором такое повышение заложено. Это явный признак шизоидного раздвоения личности, лучше об этом сказали бы медики - психиатры, не я. Гарант, зная, что по Конституции церковь отделена от государства, занимается делами церковными. Он за пять лет своего правления практически ни разу не высказался о нищих пенсиях и зарплатах, о создании рабочих мест, о перспективах для молодежи. А как быть с народом, обреченным его режимом на прозябание? Как быть с разрушенной промышленностью, с убитой медициной? С тарифами, неподъемными для большинства людей, из-за чего многие уже кончают жизнь самоубийством? За пять лет его "мудрого" руководства Украина стала беднейшей страной не только Европы, но и мира! Это же надо ухитриться так руководить, чтобы Таджикистан обогнал Украину по такому показателю, как ВВП на душу населения! Под его "мудрым" руководством каждый гражданин страны за его пятилетку стал в два раза беднее! У каждого пенсионера "мудрейший из мудрейших" украл ровно половину пенсии в валютном измерении! Даже Золотая Орда при татарской "оккупации" изымала в те времена только десятину! Одним словом, шановні волиняни, ми маємо останній шанс відстояти наше майбутнє, цей шанс - 31-го березня! Інакше сучасні ординці, які заволоділи країною, втопчуть її в небуття, викинуть на узбіччя історії. А дивитись на здолбунівське "раболепие" і не цікаво, і водночас страшно. Страшно через те, що 31-го ті, що "смирно и отрешенно" стояли на морозі, чекаючи на вихід до них шоколадного "месії", цілком реально можуть дати йому шанс не піти в небуття, що означатиме продовження політики на остаточне знищення історичної перспективи для українців.
Агов, правдиві Показати IP 13 Січня 2019 21:24
а "відкриткі", це що?
Ноунейм Показати IP 13 Січня 2019 22:14
Так як в мене Здолбунівське коріння, зокрема бабуся там живе, мені приємно шо до цього дегенерата там толком ніхто не прийшов. Здолбунівчани горжусь вами)))
сергій Показати IP 13 Січня 2019 22:31
знову скиглики позбирались))
Порошенку Показати IP 13 Січня 2019 23:23
В храмі моляться Богові, а не владі, розумнику.
Ишенко Показати IP 15 Січня 2019 07:41
И сколько можно СОПЛИ жевать на эту тему!!!!!! Отвалитесь вы все!
Денис Показати IP 16 Січня 2019 18:00
Епифаний помянул Кирилла на Рождество в Софии в присутствии Порошенко и всей влады,это не забывчивость а наглая манипуляция. такая предвыборная агитация. Такого по***нка еще не знала Украина, странно что люди молчат.
евгений Показати IP 18 Січня 2019 23:35
Неужели не видно что "гарант" под гарантированным градусом. И тут возникает другой вопрос-как его окружение подставляет своего шефа. Нормальная команда должна была сделать все возможное и невозможное чтобы по крайней мере не допустить это видио в интернет. Петр Алексеевич ! Гавнюки в твоей команде которые предадут тебя за 3 /три/ копейки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus