USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Топ-боржник за «комуналку» живе на 40-му кварталі

24 Липня 2013 12:38
Найбільші боржники зі сплати комунальних платежів у Луцьку проживають переважно на вулиці Конякіна. Із 12 осіб, борг яких сягає 8 тисяч гривень, 4 особи мешкають саме там. На цій же вулиці - квартира лучанина, який заборгував комунальним закладам міста більше 68 тисяч гривень.

Про це повідомила під час засідання виконкому Луцької міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська 24-ого липня.

За її словами, заборгованість лучан щодо розрахунків за комунальні послуги збільшується. Зокрема 344 квартиронаймачі мають заборгованість від 1000 до 5 тисяч гривень, 1255 осіб – від 5-ти до 10 тисяч гривень, 812 – від 10 тисяч до 20-ти, 261 квартиронаймач має борг від 20-ти до 30-ти тисяч гривень, 19 лучан мають борг зі сплати комунальних платежів на суму більше 50 тисяч гривень.

Міський голова Микола Романюк назвав прізвище лучанина, сума боргу якого сягнула 68 тисяч 694 гривень. Це - пан Чулков, який мешкає на вулиці Конякіна, 12б, у квартирі 76. За словами Романюка, це - трикімнатна квартира, яка не приватизована.

Соколовська, своєю чергою, заявила, що списувати борги вони не будуть, хоча й знають, що більшість власників квартир, за утримання яких не сплачують, - або на заробітках за кордоном, або у місцях позбавлення волі, тощо.

Міський голова запропонував відповідним службам обмінювати квартири боржників на менші, а за рахунок вилучених коштів – «гасити» заборгованість.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук наголосив, що, як правило, у власників 4-кімнатного житла, які не можуть сплачувати за утримання квартири такою площею, - діти, які не беруть на себе зобов’язання допомагати батькам платити комунальні платежі, але претендують отримати майно у спадок, тому втілити такі обміни – майже нереально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Брєд Показати IP 24 Липня 2013 12:51
Чому людина, яка має пенсію у 1000 грн може відмовляти собі у всьому навіть у ліках, але платити за квартиру 400 грн. А ці мешканці - ні. Відключити газ, воду, каналізацію - тільки так. В суд міська влада хай подає на примусовий обмін, майно конфіскує. Добре пристроїлись мешканці: не платити за комунпослуги, а усім користуватись.
Петьо Показати IP 24 Липня 2013 13:40
Ха, добре, а якщо за світло, газ, воду людина сплачує, а утримання будинку ігнорує - тоді що?
Петюні до Петьо Показати IP 24 Липня 2013 14:25
Тоді сміття сам будеш у Брище носити.
Коля Показати IP 24 Липня 2013 13:41
треба вивчити ситуацію мешканців, які не сплачують за послуги, а тоді вже обмін робити. Є багато людей, підприємців, знаних, в яких теж були великі заборгованості, але чомусь їм посписували за певну суму. краще поділитись 5000-10000 грн. один раз ніж платити 60 тис. грн. А пенсіонери як платили так і будуть платити
В.В. Показати IP 24 Липня 2013 13:43
Найбільша заборгованість на 33 40 кварталах бо там найгірні послуги. Воду виключають найбільше. То за шо платити???????????????
Богдан до В.В. Показати IP 24 Липня 2013 14:01
Лічильники ставити і платити лише по лічильнику
Лянка Показати IP 24 Липня 2013 14:07
В.В. що ти мелеш? Живу на 33 -му, послуги чудові,в квартирі зимою жара, вода є навіть вночі!Ч...о!
Факт Показати IP 24 Липня 2013 14:14
пан Чулков, я Вас поважаю! Ви не даєте можливості заробляти на Вас олігархам, котрі за безцінь поскуповували майно, на яке сплачуючи податки працювали наші батьки, діди... Якість послуг є не якісною, а оплата надмірно не виправданою. Ну не можуть дармоїди з антимонопольного вплинути на Фірташа, Ахметова та навіть на ЖЕК. Показуючи на західні країни не беруть до уваги рівень зайнятості та співвідношення отриманих доходів до частки, яку потрібно сплачувати за комун. послуги. Українці мають користуватись дешевшим газом (а не дотувати промисловців-олігархів), дешевшою електроенергією (бо маємо свої АЕС) та отримувати належний ремонт в будинках, бо 100 грн. в місяць з квартири за вивіз сміття та прибиральниці-ясному сонечку то за дофіга. А Романюк в той час буде земельку дерибанити і говорити які бідні ЖЕКи.
Висновок Показати IP 24 Липня 2013 14:29
Пенсіонери з мізерної пенсії платять, а з цими боржниками 2 виходи: в суд або перекрити каналізацю.
Лев Показати IP 24 Липня 2013 15:35
А за що платити за утримання будинку за те що все самі робим за 60 років будинку ніразу ремонт не проводили фасади сипляться, козирьки по прикривали кусками метало профілю а з них вже майже гола арматура тирчить. Єдиний вихід ОСББ створити і самим цим займатись скільки не плати а до твого будинку гроші на ремонт недоходять
Andrij до Лев Показати IP 25 Липня 2013 01:06
ОСББ ze ne e vuxid iz sutyazii,tomysho bydunki dyze stari, pobydovani 30-40 rokiv tomy. Srok eksplyatazii elektro-,ta vodoprovody maksumym 15 rokiv, a potim remont abo povnistjy zamina za raxynok meshkanziv takux bydunkiv "vletut y kopij4uny". tomy ОСББ ze rentabelno dlja novobydov, a rishennjam vushezgadanoj problemu e pokrashennja robotu ZEKY.
Факт до Andrij Показати IP 25 Липня 2013 10:59
Ви абсолютно праві. Законодавець прописав, що перед передачею в ОСББ балансоотримувач має зробити кап. ремонт, але Романюк з Яником просто хочуть як швидше здихатись таких будинків ниць не вклавши.
Юрист Показати IP 24 Липня 2013 16:46
Це ж за скільки років така заборгованість зібралася??? А раніше де були? Чому не подали до суду? В усьому законодавстві України прописаний термін позивної давності - три роки. Через суд можна витребувати борг максимум трьохрічної давності! Може ще згадають, як за царя Гороха хтось щось не платив??
alex Показати IP 25 Липня 2013 07:48
Потрібно в ЗМІ періодично опубліковувати Тор-20 або і Тор-50 боржників.
lutchanka Показати IP 25 Липня 2013 10:39
Хто не може сплачувати - має субсидію! Якщо є ті, хто злісно не платить, то це паразити, які паразитують на тих, хто справно платить.Накрутити борг в 68 тис. не можливо несплатою плати за утримання будинку - це роками треба несплачувати взагалі за все. За таке нахабство потрібно виселяти до дідька з квартири - тоді заплатить і іншим таким хитродупим буде наука.Наші сусіди мали борг 18 тис. і в той же час міняли вікна, взяли машину з автосалону - де логіка?! саме через таких гнид ми не можемо організувати ОСББ( якщо держава не може з них стягнути плату, то хіба вони будуть платити в ОСББ?!(. Мають бути якійсь засоби впливу на таких паразитів
Богдан до lutchanka Показати IP 25 Липня 2013 21:57
lutchanka пиш:"Якщо є ті, хто злісно не платить, то це паразити, які паразитують на тих, хто справно платить.Накрутити борг в 68 тис. не можливо несплатою плати за утримання будинку - це роками треба несплачувати взагалі за все. За таке нахабство потрібно виселяти до дідька з квартири..." "Не судите, да не судимы будете". Хто ви така, шановна, щоб судити пана Чулкова, який НЕ ВИЗНАЄ НАЯВНІСТЬ БОРГУ перед кишеньковими підприємствами пана Романюка. Ви визнаєте їх хазяями, себе наймачем, визнаєте борг, от і платіть їм в кишеню. А на чужий "боржок" не роззявляй роток!
lutchanka до Богдан Показати IP 26 Липня 2013 08:58
Богдану - "А на чужий "боржок" не роззявляй роток!" -вам самому не смішно?! Мені однаково-чулков. носков, шкарпетков чи хтось інший - за те. чим користуєшся треба платити(він же не мерз у квартирі зимою, користувався водою, газом.електрикою, каналізацією. виносив сміття, яке вивозилось з двору - за це треба платити). А кишенькові чи не кишенькові підприємства-це не має значення. Саме через таких паразитів ті, хто платить справно можуть бути без тепла, світла і води. Якщо хтось не визнає боргу-хай подає в суд і обгрунтовує.
Богдан до lutchanka Показати IP 26 Липня 2013 10:04
А хто Вам дав право судити? Платіть собі мовчки. ДЕ це послуги надають в КРЕДИТ? Ви таке десь бачили? Міф то про борг, казочка для дурників. На Вас той "борг" ніяк не впливає. Стаття написана для формування негативної суспільної думки. Саме ДЛЯ ТАКИХ ЯК ВИ.
Богдан до lutchanka Показати IP 26 Липня 2013 10:15
"Міський голова Микола Романюк назвав прізвище лучанина, сума боргу якого сягнула 68 тисяч 694 гривень. Це - пан Чулков, який мешкає на вулиці Конякіна, 12б, у квартирі 76. За словами Романюка, це - трикімнатна квартира, яка не приватизована" Тільки за оце пана Романюка і того хто написав статтю ЗОБОВЯЗАНІ притягти до адміністративної відповідальності за розголошення персональних даних і публікацію бездоказової інформації - брехні.
Богдан до lutchanka Показати IP 26 Липня 2013 10:26
"Богдане - "А на чужий "боржок" не роззявляй роток!" - Вам самому не смішно?!" НЕ СМШНО. РИДАТИ треба що країну дерибанять і грабують такі як Ви.
lutchanka до Богдан Показати IP 30 Липня 2013 09:24
Богдане, я країну не дерибаню і не грабую - у вас, мабуть, вже осіннє загострення шизофренії.Я ненавиджу совків, які звикли все дерти на халяву - нема халяви-закінчилась. Тому таких хитродупих треба ВИСЕЛЯТИ. хОЧЕТЕ ПЛАТИТИ ЗА НИХ - БУДЬ ЛАСКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus