USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Третій день оточення: що відбувається в Луганську

23 Листопада 2017 10:43
Бойовики зняли оточення в декількох кварталах, розташованих у центрі тимчасово окупованого Луганська, але посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебуває ватажок місцевих терористів Ігор Плотницький.

Оточення знято в районі лялькового та російської драмтеатров, передає LIGA.net з посиланням на джерела.

«Автоматників у балаклавах і з білими стрічками на руках стало більше в районі будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де забарикадувався Плотницький, телекомпанії Луганськ 24 і будівлі «МВС ЛНР», - наголосило джерело. Та додало, що туди проросійські найманці підігнали сьогодні вранці додаткову кількість БТРів.

Інший співрозмовник повідомив, що вони перевіряють документи у перехожих.

«Особливо це стосується чоловіків середнього віку», - додав місцевий житель Сергій, ім'я якого змінено у цілях безпеки. За його словами, порівняно із ситуацією вчора людей стало трохи більше. «Вчора місто практично вимерло, зараз видно, що деяких дітей у центрі міста батьки все-таки ведуть до школи», - зазначив Сергій.

Лікарні працюють у звичайному режим, натомість медикам заборонили виїжджати Луганська до кінця тижня.

Зауважимо, після ескалації в Луганську лінію розмежування на Донбасі перетнули понад 38 тисяч осіб, повідомили в ДПСУ. Це статистика за добу (21 листопада). При цьому основний потік людей був з Донецької області, пише «Слово і Діло».

У Донецькій області:

Майорське - 9410 осіб і 978 транспортних засобів; Мар'їнка - 9316 осіб і 1598 транспортних засобів; Новотроїцьке - 7050 осіб і 1175 транспортних засобів; Гнутове - 4520 осіб і 970 транспортних засобів; Луганська область:

Станиця Луганська - 8077 осіб.

Як повідомлялося, 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків «ЛНР» Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом, а в протистояння були залучені бойовики ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і ФСБ РФ. Надвечір до міста з боку РФ почали підтягуватися колони військової техніки з БТРами, зенітками та УРАЛами. А вже 22 листопада повідомили про захоплення будівлі «Генпрокуратури ЛНР», під час якого було заарештовано низку чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus