USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Туризм, кадровий потенціал і бізнес. Якою має бути стратегія Луцька

7 Березня 2017 12:47
У Луцьку триває робота з розробки стратегії міста. Нині триває вивчення громадської думки щодо того, як має надалі розвиватися місто.

Про це стало відомо під час прес-конференції заступників міського голови 7 березня.

Нагадаємо, тендер на роботи з розробки стратегії виграла «Асоціація регіонального розвитку», яка запропонувала найнижчу ціну – 81 тисячу гривень.

Зі слів першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, якісна стратегія не може вартувати такі малі гроші, тож в міськраді додатково шукають інші джерела її фінансування. Минулого року переможцеві тендеру заплатили 20 тисяч гривень, за які провели дослідження у фокус-групах. Решту коштів мають заплатити з невикористаних залишків.

«Зараз долучаємо експертів з інших проектів, провели фокус-групи з туризму. Щодо усієї стратегії, то ще не провели фокус-групи за всіма напрямками. Ми плануємо долучити підприємців, промисловців, студентів. Потім виокремимо ймовірні теоретичні напрямки розвитку міста», - каже він.

На його думку, такими напрямками мають стати туризм, розвиток малого і середнього бізнесу, який співпрацює у галузі туризму, розвиток кадрового потенціалу для високотехнологічних підприємств. Проте чиновник зауважив, що розроблятимуть ті напрямки, які визначить громада.

Нагадаємо, в міській раді виділили п’ять етапів, на підставі яких проводитиметься розробка стратегії. Так, на першому етапі передбачена підготовка та організаційно-інформаційне забезпечення створення Стратегії (серпень-вересень 2016 року). На другому етапі (у жовтні-листопаді цього року) планують здійснити діагноз стану розвитку міста. Третій етап передбачає ідентифікацію проблем і потенціалів розвитку та побудову сценаріїв розвитку (грудень 2016 – січень 2017 року). Формування програми дій та створення документа «Стратегічний план розвитку міста Луцька до 2030 року» планують здійснити у рамках четвертого етапу у березні-травні 2017 року. На заключному етапі (з червня 2017 року) планують внести зміни та доповнення у відповідності зі змінами обставин та здійснити громадський контроль за виконанням завдань Стратегічного плану.

До слова, у інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини луцький архітектор Олександр Балан виокремив низку проблем, з якими може зіткнутися місто у найближчі 5-10 років. На його думку, вирішення цих проблем, а також покращення іміджу міста під час майбутнього визначення обласних центрів, має стати основою стратегії Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хвілолог Показати IP 7 Березня 2017 12:59
"Стратєги" хрови, місто приберіть для початку, бо заср\лись по самі вуха... Реально стидно за Луцьк - не пам'ятаю такого ср\ча за останні 50 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus