USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У 19-річного волинянина, який переніс інсульт, виявили вроджену ваду серця

11 Грудня 2018 16:46
Несподіваним ударом для усієї родини Арсенія Кондрацького стала хвороба молодого юнака. 19-річний хлопець переніс ішемічний інсульт, а після проведених обстежень у нього виявили вроджену ваду серця. Родина потребує допомоги на лікування, пише Буг.

Зараз Арсеній перебуває в Національному інституті серцево-судинної хірургії та чекає на проведення ендоваскулярної операції – закриття міжпередсердної перегородки 3-го овального вікна.

Сам імплант, який мають встановити – оклюдер, коштує 114 тисяч гривень. Окрім того, родина витратила кошти на попереднє лікування та обстеження, потрібні будуть гроші на післяопераційний період.

Арсенію в листопаді виповнилося 19, його життя тільки починається. Навчається на 3-му курсі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. У школі вчився відмінно і зараз багато часу приділяє науці.

Мама хлопця Людмила розповіла як у її 18-річного сина стався інсульт та про те, як вдалося виявити його причину.

“25-го липня 2018 року сину стало погано, піднялася температура, не міг говорити. Я почала викликати “швидку”, та оператор сказала просто дати солодкого чаю, розмову закінчили. Далі Арсеній відкрив мені відео з ознаками інсульту, адже він навчається на медика. Я одразу знову набрала “103”, “швидка” приїхала, кардіограма “зашкалювала”. На місці вирішували куди класти – в кардіологію чи неврологію”, згадує Людмила.

Арсеній три тижні лікувався в неврологічному відділенні Нововолинської центральної міської лікарні. На КТ головного мозку було виявлено ознаки ішемічного інсульту в правій півкулі мозочку та дві ретенційні кісти.

Після виписки з лікарні дали загальні рекомендації, сказали, що вчитися можна. Та те, що у 18-річного сина стався інсульт не давало спокою матері.

Людмила розповідає, що почали проходити усі можливі обстеження у столичних лікарнях, робити МРТ різних органів. А пройти УЗД серця підказав декан університету, в якому навчається Арсеній. При обстеженні виявили вроджену ваду серця – дефект міжпередсердної перегородки.

“Для мене це було великою несподіванкою, – говорить Людмила, – в пологовому сину робили безліч аналізів, бо у нас різні резуси крові. Та й на протязі життя жодних натяків на вроджену ваду серця. Якби ж ми знали раніше – зробили б відразу операцію”.

Мама Арсенія працює педагогом в одній з нововолинських шкіл, сім’я не є заможною. Частину необхідних коштів позичили. За допомогою звернулися до благодійних фондів.

Родина просить небайдужих підтримати фінансово хлопця, який хоче стати медиком та в майбутньому допомагати іншим. Арсеній говорить, що подобається йому в медицині все, але поки схиляється до судинної хірургії, хоча буде ще думати над спеціалістом в сфері онкології чи урології.

Допомогу на проведення операції та лікування можна перерахувати на картку Приватбанку 5168 7573 293 14779 (Кондрацький Арсеній Васильович).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus