USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Британії призначили нового міністра з питань Brexit

9 Липня 2018 14:39
Голова уряду Великобританії Тереза ​​Мей схвалила відставку міністра з питань виходу Великобританії зі складу Євросоюзу Девіда Девіса.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Мені шкода, що уряд залишається без вашого експертного погляду і рекомендацій в момент, коли ми готуємо угоду і завершуємо процес виходу з Євросоюзу. Мені б хотілося висловити вам глибоку подяку за все, що ви зробили в останні два роки», - наводить Sky News слова Мей.

Девіс був головним переговірником Лондона в діалозі з Брюсселем про умови Brexit. Він мотивував свою відставку тим, що уряд узгодив 6 липня занадто м'який план щодо виходу Великобританії з ЄС.

Як заявляє Мей, узгоджений документ спрямований на збереження торгівлі з Євросоюзом і відповідає інтересам бізнесу.

Новим міністром у справах Brexit став Домінік Рааб, повідомляє «Інтерфакс». Раніше він обіймав посаду міністра юстиції і міністра житлового будівництва.

Великобританія вийде зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року. Після цього настане перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

Британці висловилися за вихід країни зі складу ЄС на референдумі в червні 2016 року, підтримавши його 52 відсотками голосів. Опозиційні британські політики, налаштовані проєвропейськи, вимагають провести повторний референдум, посилаючись на те, що багато британців в 2016 році не усвідомлювали всіх наслідків свого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus