USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У документах – торговий і медичний центри. Що будують у Луцьку на вулиці Ветеранів

16 Квітня 2021 15:10
Високий дерев’яний паркан з’явився навесні на вулиці Ветеранів у Луцьку, а робітники уже розчистили територію. Проте що тут планують збудувати – незрозуміло, адже паспорта об’єкту досі не розмістили, як немає й інформації про замовника робіт. Натомість усі дерева викорчувані, а колишня закусочна, яка тривалий час стояла пусткою – демонтована.

Знесена «Хвиля»

Зовсім поруч від цієї ділянки – офіс луцької компанії-забудовника, дехто з клієнтів навіть цікавився, чи бува не зводить забудовник тут нову багатоповерхівку. Проте навіть менеджери не знають, що буде на сусідній ділянці.

Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз розповідає: містобудівні умови та обмеження на ділянку за адресою вулиця Ветеранів 17-б були видані ще у 2018 році.

«Ці містобудівні умови та обмеження згодом були скасовані, але суд їх пізніше поновив», - каже посадовець.

Видавались містобудівні умови та обмеження на «Нове будівництво торгового центру зі знесенням закусочної «Хвиля».
Територія у 2016 році
Територія у 2016 році
2021 рік
2021 рік
Закусочна «Хвиля» - назва місцевої забігайлівки, яка тривалий час стояла пусткою в занедбаному стані. Тепер же тут лише залишок фундаменту.

Замовником будівництва є фізична особа. Дозвільні документи, зареєстровані в ДАБІ на ім’я Куця Володимира Сергійовича. Йдеться про ділянку з кадастровим номером 0710100000:22:068:0113. Площа цієї ділянки, відповідно до публічної кадастрової карти 0,0683 га.
У містобудівних умовах та обмеженнях вказано, що висота від поверхні ґрунту до рівня даху цієї будівлі має бути максимум 22,6 метра, а ділянка, площею в 6 соток, має бути забудована на 58%.
Але це не перша містобудівна документація на цю ділянку. Попередня видавалася у 2015 році на реконструкцію закусочної «Хвиля» під торгово-офісний заклад. Ділянка вже на той момент перебувала у приватній власності. У попередніх документах було вказано, що гранично допустима висота будівель – 7,7 метра, а максимальний допустимий відсоток забудови ділянки – 50%.
Поруч - медичний центр?

Однак навіть неозброєним оком видно, що огороджена парканом територія має значно більшу площу, аніж 6 соток.
Цим же парканом огороджена інша земельна ділянка, розташована поруч за адресою вулиця Ветеранів, 20.

Відомо, що у 2018 році до управління містобудування та архітектури звернувся громадянин Собковський О.Р., який попросив скасувати містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкту будівництва «Нове будівництво фізкультурно-оздоровчого та торгівельного комплексу». Натомість було затверджено документацію для проектування нового медичного центру за цією адресою. Гранично допустима висотність будівлі – 15,65 метра, а максимально допустимий відсоток забудови – 85%. Площа цієї ділянки за кадастровим номером 0710100000:22:068:0047 – 0,1 гектара.
Що про цю ділянку відомо екологам та муніципалам

Оскільки на території були видалені дерева, Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося до відділу екології Луцької міської ради. Його керівниця Оксана Лисак повідомила, що згадана територія перебуває у приватній власності, тож відділ не має стосунку до того, що власник робить із зеленими насадженнями на приватній земельній ділянці.
«Ми вже піднімали документацію. Є власник обох ділянок, вони перебувають у приватній власності. Там має будуватися начебто медичний центр», - каже вона.

З її слів, ці ділянки кілька разів змінювали власників. Найімовірніше, що обидві викупила одна і та ж особа й об’єднала одним будмайданчиком, однак точної інформації про це поки що в реєстрах немає. А що саме там збираються зводити – наразі невідомо.

Головний спеціаліст відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Тетяна Головій повідомила, що до департаменту вже надходили звернення за дозволом на проведення земельних робіт. З її слів, звернення надійшли від різних власників двох ділянок на вулиці Ветеранів: 17-б та 20. Для того, щоб отримати дозвіл, спеціалістам департаменту пред’явили документи на будівництво двох споруд: торгового і медичного центрів.
Будівництво – без паспорта об’єкту

На території, коли там побували журналісти видання, нікого не було, але ворота були відчинені. Тут вже лежать викорчувані пеньки дерев, встановлені будівельні вагончики і видно сліди вантажівок, які виїжджали з території. Від закусочної залишилися лише шматки фундаменту і кілька старих дощок.
Станом на 15 квітня, на паркані будівельного майданчика немає паспорта будівництва. Оскільки дві ділянки з різним призначенням огороджені разом, можна припустити, що будуватиметься тут все-таки один об’єкт, а не два.

До слова, навпроти цієї ділянки розташована будівля Волинського державного архіву. Ще у 2017 році була озвучена інформація про те, що стіни установи через інтенсивний рух на вулиці Ветеранів руйнуються. Ситуація ускладнилась, коли поруч почали зводити багатоповерхівку і там довгий час працювала важка будівельна техніка.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лупайте сю скалу ! Показати IP 16 Квітня 2021 17:31
Оцініть огорожу майданчика, технічний стан будівельних вагончиків, підготовку території, наявність паспорта будови - і стане зрозуміло рівень професіоналізму і культури забудовника та підрядника. Окрім того, візуально оцінивши ситуацію видно, що розміщення там такої споруди чи будівлі генпланом не передбачалося ! А якісь розмиті аргументи "все вокруг і около" владних чинуш тільки підтверджують правоту людей. Значить, уже можна зробити висновок, що варто очікувати негативної реакції громадськості ! Управу буде знайдено і всім воздасться по заслугах !
Арафат Показати IP 16 Квітня 2021 21:42
Такі ви смішні - якщо куць - то ОДНОЗНАЧНО - житлова забудова. Вальнуть дванадцять поверхів - і квит!
Володимир Показати IP 16 Вересня 2023 22:54
От вже і 7 поверхів, як мінімум. Який це медичний центр?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus