USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Ковелі запрацювала сучасна ангіографічна система

20 Жовтня 2018 18:31
У Ковелі запрацювала сучасна ангіографічна система. Її придбали у рамках проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області», йдеться на сайті міськради Ковеля.

Ковель визнали одним із перспективних регіонів Волині. Тож саме сюди, а також у Луцьку клінічну лікарню та Волинську обласну лікарню були закуплені ці медичні установки. Кожна з них коштує майже півмільйона євро.

Обладнання надійшло у Ковель ще у серпні. Фахівці фірми «Canon», яка поставила у медзаклад ангіографічну систему (рентген) Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3 виробництва Toshiba (Canon) займалися їх монтажем та налаштуванням.

Для розміщення та функціонування новітньої апаратури підготували спеціальне приміщення. Кошти на ремонтні роботи та вентиляційну систему були виділені з міського бюджету — це майже чотири мільйони гривень. Також залучені фінансові ресурси МТМО.

За словами головного лікаря МТМО Олега Самчука, Ковель давно очікував на таке обладнання. Воно дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин,виявляти вади у їх розвитку та пошкодження. Це також допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного мозку, встановлювати стенти пацієнтам.

На сьогодні підготували уже чотирьох фахівців, які працюватимуть у новому відділенні інвазивної кардіології та інтервенційної радіології, де й функціонуватиме новітнє устаткування.


Довідково: Ангіографія - це метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в них рентгенконтрастної речовини через внутрішньовенний катетер, з отриманням докладних зображень і оцінкою характеру кровотоку всього організму людини.

Ця інструментальна методика отримала широке застосування,адже дозволяє точно оцінити структуру судин різного калібру, виявити зони звуження, порушення кровообігу, колатеральний кровотік, точну локалізацію рівня закупорювання, виявити аномалії розвитку і придбану патологію різних органів і систем, діагностувати новоутворення, кісти, судинні мальформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus