USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку демонтують огорожі на берегах Сапалаївки

15 Березня 2023 19:39
Департамент муніципальної варти розпочав демонтаж самочинно встановлених огорож та конструкцій, розташованих в прибережній зоні річки Сапалаївка у місті Луцьку.

Окремі громадяни та суб’єкти господарювання задля власного комфорту встановили незаконні огородження впритул до русла річки Сапалаївка, чим унеможливили прохід прибережною смугою, при цьому захопивши територію загального користування, інформують у департаменті.

Зазначається, що відповідно до ст.88 Водного Кодексу України, прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів – 25 метрів.

21.02.2020 року введений в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування», який забороняє обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, а також до берегів річок, водойм та островів. Законом передбачено внесення змін до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».

У прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 15 Березня 2023 19:59
нехай бомжі ходять де хочуть...
ABC до дідо Показати IP 15 Березня 2023 20:34
До чого тут бомжі? Закон повинен бути один для всіх. А особливо хитрозроблених треба вчити насамперед штрафами, а не просто прибрали загорожі та й усе. Вони їх знову понаставлять, я впевнений.
скептик Показати IP 15 Березня 2023 20:05
ну і надалі муніцилапна кварта мабуть приведе до ладу ті прибережні смуги
Микола до скептик Показати IP 15 Березня 2023 20:34
Ні, напишуть припис і власники прилягаючих ділянок повинні будуть власним коштом прибережні смуги привести в стан згідно із затвердженими правилами благоустрою в громаді =)
скептик до Микола Показати IP 15 Березня 2023 21:26
ага. розстав ноги поширше. буде хтось на халяву комунальну землю прибирати. есесер давно закінчився
Житель до скептик Показати IP 16 Березня 2023 00:32
Тобто як захопити комунальну власніть то з ногами все добре, а як прибрати біля свого рила, то розтав ноги. Дядьку ви точно пережиток ссср, тільки там існувало поняття, що державне то нічиє.
скептик до Житель Показати IP 16 Березня 2023 17:49
мабуть та земелька комусь пригледілась, от влада і зашевелилась

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus