USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку діти переселенців безкоштовно їздитимуть у тролейбусах

22 Серпня 2019 10:31
Члени виконавчого комітету ухвалили рішення надати дітям переселенців із зони ООС, які мешкають у Луцьку, безкоштовний проїзд у тролейбусах.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 серпня.

Утім, надання таких пільг дітям переселенців викликало дискусії серед членів виконкому.

Так, член виконкому Ігор Муковоз зазначив, що, на його думку, такі пільги є безпідставними:

«Четвертий рік я не змінюю власної позиції, вважаючи, що будь-які пільги, надані цій категорії населення, є безпідставними. Я не проти дітей Донбасу, але я проти надання пільг цим дітям і їх батькам саме за такою категорією. Це не найбідніша категорія людей. Є багато лучан, які мають ще гірший матеріальний стан. Всі ми дотуємо дітей, які переїхали з Донбасу та Луганської області, зате інших дітей не дотуємо», – обурився Ігор Муковоз.

На це начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, яка доповідала із вищезгаданого питання, відповіла, що в певній мірі погоджується із паном Муковозом, однак існує розпорядження Луцького міського голови за 2016-й рік, яке потрібно або анулювати, або ж діяти у відповідності до нормативного акту:

«Я знаю, розумію, і всупереч логіці, погоджуюсь з паном Ігорем. Але є розпорядження міського голови 2016-го року, і його або треба анулювати, або ж продовжувати дотримуватись. Багато батьків цих дітей звертались до закладів освіти із проханням про допомогу. Однак, із 125 дітей переселенців менше 50% просять безкоштовний проїзд», – зазначила Зіновія Лещенко.

На це член виконкому Олександр Серватович зауважив, що «не всі багаті люди приїхали зі сходу, і не всі люди користуються пільгами»:

«Тут у кожного своя позиція. Але я вважаю, що людям, яким потрібна допомога треба допомогти, бо вони приїхали з самого пекла», – акцентував Серватович.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відповів наступне:

«Ми розуміємо, що це рішення носить політичний характер. Жодній сім’ї воно не допоможе зекономити кошти. І в даному випадку це наш політичний жест підтримки цих людей. Це не ті люди, що кричали «Путін прийди!». Так сталося, що вони приїхали сюди, і ми мусимо підставити їм плече допомоги. Закінчиться війна, і ми всі будемо в рівних умовах. Сьогодні наших переселенців чекають в Росії, обіцяють гроші, але жити їм пропонують в Сибіру. Ми повинні розуміти, що це рішення – невелика наша підтримка людей, які змушені залишити свої домівки і шукати нові можливості реалізовувати себе у житті. Сприймайте це як політичну підтримку. А ми, своєю чергою, з розумінням поставимося до будь-якого рішення членів виконкому», – звернувся посадовець до членів виконкому.

Тож, вислухавши усі аргументи, члени виконавчого комітету таки ухвалили рішення надати безкоштовний проїзд дітям луцьких переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 22 Серпня 2019 11:18
Чим вони кращі за інших дітей?
Валя Показати IP 22 Серпня 2019 12:22
Вы задовбали зі своїми переселенцями. Вони відкрито вже сміється з нас. В садок, будь ласка, поза чергою і т. д. Наші діти чим гірші? Чи нам потрібно переселитися? Кричали руський мір. А тепер, корми їх. Давайте, ще позвільняємо свої будинки, квартири. Їм потрібніше. Знаю одного клоуна, у військовій формі з майорськими пагонами, а сам ні дня не служив. Ходить тут кричить до всіх, давайте йому все і відразу, а в самого сказали до міліона на депозиті. Іди падло, відстоюй свою землю, свою власність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus