USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть звести три багатоповерхівки біля Омелянівки. Дві – на чужій ділянці

17 Липня 2019 13:32
Луцький забудовник хоче звести на вулиці Степана Кривенького, 22, 24, 26 три дев’ятиповерхові будівлі. Проти цього рішуче виступає громадськість, адже будівництво порушить межі водоохоронної зони річки Омелянівки. Крім того, два будинки планують спорудити на землі, яка перебуває в оренді іншої фірми.

Про це йшлося 17 липня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Так, відповідно до підготованого проєкту, заплановано спорудження трьох багатоповерхових будинків, два з яких мають знаходитися на ділянці, орендованій ТзОВ «Ремторгпостач».

Аби будівництво стало можливим, необхідно внести зміни до детального плану забудови території міста Луцька в межах вулиць Берестова, Попова та водоохоронної зони річки Омелянівки.

Як зазначив представник громадськості Ігор, землі, які згідно з договором ще близько п’яти років орендуватиме ТзОВ «Ремторгпостач», не належать до житлового фонду, а призначені для обслуговування комерційних приміщень. Він теж звернув увагу на те, що ймовірне будівництво суттєво скоротить водоохоронну зону, де мешкають, зокрема, численні різновиди птахів.

«Зводити там будинки недопустимо», – наголосив представник громадськості.

Директор ТзОВ «Ремторгпостач» Віктор Мельничук розказав, що діяльність підприємства, яке започатковував ще його батько, нараховує більше 26 років. За цей час було викуплено старі приміщення, котрі знаходилися на орендованій ділянці, а замість них споруджено нові. Поки не здано другу чергу будівництва, а вже заплановано третю.

«Як можна вносити зміни до детального плану забудови, якщо на території не здано другу чергу і вже заплановано третю?» – звернув увагу Віктор Мельничук. Та додав, що забудовник, який планує зводити багатоповерхівки, «слабенький», тому він не виключає, що пізніше він просто продасть проєкт.

«Я захищаю свої інтереси. Всі документи, дозволи, які я маю, погоджені міською радою. Ми за умови міськради вже викупили споруди, згодом плануємо викупити й землю. Я проти того, щоб на моїй території збудували два будинки, а зводити один будинок забудовнику буде не вигідно», – сказав Віктор Мельничук. З його слів, забудовник теж пропонував спорудити два мости, аби сполучити майбутній житловий комплекс із сусідніми мікрорайонами, що практично неможливо.

Також чоловіки розповіли, що було проведено громадські слухання за участю 12 осіб, серед яких забудовника ніхто не підтримав, троє утрималися, а решта висловила підтримку ТзОВ «Ремторгпостач».

Керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз зазначив, що норми передбачають, що на етапі розробки документації ніякі експертизи не проводяться.

«Зараз мова йде про те, що на території пропонується спорудити будинки. Інвестор викупив земельні ділянки і звернувся, аби відкорегувати частину детального плану території, зокрема й сусідньої ділянки. Він запропонував таке рішення. Це його бачення, з яким можна не погоджуватися», – зауважив Веніамін Туз.

Урешті комісія винесла пропозицію рекомендувати сесії міської ради не підтримувати проєкт рішення у зв’язку з наведеними сторонами аргументами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оксана Показати IP 17 Липня 2019 14:17
Як можна зводити будинки на території, до якої немає доріг ( в цьому районі є лише грунтові дороги на протязі останніх 50-ти років і трохи підсипані 2 роки тому гравієм), немає каналізації, навколо житлові будинки з 50-60-тих років, а річка Омелянівка- це болото з купою птахів: качок, лебедів, чайок й ін. Невже думка жителів цього району нікого не цікавить?
Лучанин Показати IP 17 Липня 2019 14:43
Туз ! Керуйся в роботі законодавчою і нормативною базою, попередньо вивчивши її ! А то крутиш генпланом, як циган кіньми .
Олена Показати IP 17 Липня 2019 14:46
На Омелянівці має бути заповідник, там місце гніздівлі водоплавних птахів
І до Олена Показати IP 17 Липня 2019 19:20
І місце нересту жабів. Геть!
Максим Перепелиця Показати IP 17 Липня 2019 17:24
Керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз вже отримав хабара, то як він може не надати дозвіл для будівництва, хіба на думку чи бачення громади хтось буде дивитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus