USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку освятили обласний перинатальний центр

14 Червня 2019 16:15
Сучасний медичний заклад, де працюватимуть «помічники Бога», рятуючи життя малечі, освятили перед офіційним відкриттям.

Освячення Волинського обласного перинатального центру здійснив 14 червня митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Владика зауважив, що нині перинатальний центр має можливість оголосити про свій перший крок як організації, яка починає діяти. Відкриття такого дороговартісного та сучасного центру – це здійснення мрії волинян. Він побажав успішно перейти до етапу повноцінного відкриття та прийому перших пацієнтів, сприяти, аби українська нація була здоровою та щасливою.

Він зазначив, що на стінах центру варто малювати не лелеку чи інші зображення, а метелика, оскільки є відома «теорія метелика», яка показує, наскільки дія однієї людини є важливою.

«Людина ходить по землі і літає метелик, на нього наступили і він помер. А сам метелик міг змінити еволюцію розвитку людства: він не запилив траву, вона не виросла, корова не з’їла її, людина не з’їла корову, не народилася сама людина, народилися інші і на цій території замість миру настала війна, тому що прийшли не ті і зробили не так. А все залежало від одного маленького метелика. Тому, коли Господь промислительно опікується людиною, поява її на світ не є випадковою», - пояснив митрополит.
Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів, що заклад практично готовий до відкриття, завершуються процедури отримання ліцензій та дозволів, центр точно запрацює цьогоріч. Загалом на його будівництво та оснащення витратили понад 200 мільйонів гривень з державного та обласного бюджетів. Це – найсучасніший перинатальний центр в Україні, оскільки в інших містах здійснювали реконструювали приміщення під перинатальні центри. Лише у Луцьку та в Дніпропетровській області спромоглися побудувати цілком нові об’єкти.
Після освячення приміщень перинатального центру відбулися урочистості до Дня медичного працівника. Перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик побажав, що у стінах центру лунав лише сміх, щоб люди виходили звідти тільки щасливими, щоб лікарі дарували здоров’я пацієнтам, а їм це верталося сторицею. Він зауважив, що ми мало розповідаємо про те багатство, яке в нас є – про фахівців, професіоналів та ресурсу, який дає змогу надавати якісні послуги.

Відзнаки до професійного свята отримали працівники закладу. Перший заступник голови облради вручив почесну грамоту обласної ради Ніні Загребельній та Сергію Супруну, подяку голови облради – Галині Юрчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучаночка Показати IP 16 Червня 2019 00:00
красивый центр ..один из лучших на Украине. Желаю всем сотрудникам и пациентам здоровья счастья и благодарной работы .В путь!!!!!!
Сегрій до Лучаночка Показати IP 19 Червня 2019 09:35
Один з кращих в Україні
Туристка Показати IP 16 Червня 2019 00:03
было бы неплохо пустить до центра транспорт .ибо от остановки тяжело и неудобно доьираться .хотя бы маршрутку
Сергій Показати IP 20 Червня 2019 22:16
Дайте працівникам медицини гідні зарплати а центру гідне фінансування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus