USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відбувся масштабний «Фестиваль родинної єдності»

11 Травня 2019 15:08
Масштабний фестиваль, під час якого учні та батьки однієї із луцьких шкіл проводили оригінальні майстер-класи, а також демонстрували свої таланти та вміння, стартував сьогодні, 11 травня, о 12:00 годині на стадіоні Східноєвропейського Національного університету імені Лесі Українки.

Так, освітній хакатон «Фестиваль родинної єдності» за участі батьків, вчителів та учнів НВК №9 відбувся у рамках освітньої реформи, а саме Нової української школи.

Таке масштабне дійство зі створення нового освітнього середовища для дітей не у стінах навчального закладу проводять вперше у Луцьку.

У заході, приуроченому до Дня матері, взяли участь понад 1000 дітей та підлітків разом зі своїми батьками та педагогами.

Учні школи проводили різноманітні майстер- класи, зокрема із гончарства, виготовлення українських оберегів, ляльок-мотанок, виробів із тіста, дротиків, паперу тощо.
Учасники фестивалю розмальовували футболки акриловими фарбами, проводили видовищні хімічні досліди, демонстрували власні досягнення у галузі робототехніки, показували акторські здібності, створювали пантоміми, майстрували світлодіодні наліпки на портфелі, а також «працювали» перукарями та візажистами.
Окрім цього, під час фестивалю відбувся гала-концерт за участю маленьких співаків та танцюристів, з виступами казкових героїв.
Одночасно під час хакатону проводили й показові спортивні змагання із футболу, баскетболу, волейболу та фрізбі між кращими командами дітей та батьків .

Зі слів заступника директора з навчально-виховної роботи НВК №9 Ірини Афтеній, зважаючи на цьогорічну реформу нової української школи, завдання педагога - виховати таку людину, яка буде пристосована до життя, зможе реалізувати себе, як особистість, у будь-яких умовах:

« В зв’язку з цим наш заклад уже давно вирішив переносити якісь навчальні моменти не в класні аудиторії, а, до прикладу, на вулицю, в музеї, цікаві заклади. От і сьогодні навчальний день відбувається на природі. Фестиваль родинної єдності - це освітянський хакатон, тобто спільне дійство за участі учнів, батьків, педагогів, адміністрації нашого закладу. Ми присвятили цей захід Дню матері і показали, що всі наші мами – чудові майстрині. Кожен клас представляє власний майстер клас. Тут і гончарство, і ляльки-мотанки, і вишиванки, і розписування печива, і світлові шоу, і вирізання різних коробок, тату, одним словом, різноманітні майстер-класи, які тільки можна побачити. Окрім цього, на святі відбуваються й наукові моменти – хімічні досліди, робототехніка тощо», - зазначила Ірина Афтеній.
Натомість, директор Луцького НВК №9 Олександр Дубина наголосив, що в такому масштабі захід відбувається вперше не лише у Луцьку, а й в області.

«Оскільки це – фестиваль родинної єдності, то й родин на стадіоні дуже багато. І, власне, чому ми звернулися з прохання дозволити проводити свято на території стадіону Східноєвропейського національного університету, бо на нашому стадіоні стільки людей просто би не помістилося. Слава Богу, що погода нам сприяє, і ми сподіваємось, що ніхто і ніщо нам не затьмарить наше свято, яке, до слова, вже вдалося. Ми очікуємо від півтори тисячі до трьох тисяч відвідувачів. Взагалі у нашій школі навчається 1500 учнів, 620 школярів із яких – початкова ланка. А ще ж на свято прийшли батьки, гості, лучани, тому думаю, що тисяч три відвідувачів сьогодні буде», - зауважив очільник навчального закладу.
Також він додав, що, власне, головною «родзинкою» фестивалю є самі діти, батьки та педагогічний колектив школи.

Так, серед безлічі майстер-класів вирізнявся столик, за яким учні НВК проводили цікаві хімічні експерименти, зокрема демонстрували усім охочим дослід під назвою «фараонові змії».
«Ми демонструємо хімічні досліди для майбутнього покоління. Саме цей дослід називається «фараонові змії». Його можна проводити навіть вдома, купивши в аптеці таблетки кальцію глюконату. Але, звичайно, при проведенні досліду потрібно дотримуватись правил техніки безпеки. При підпалюванні цих таблеток з однієї маленької таблетки може вирости «змія» довжиною в 40-50 сантиметрів. З експериментів тут ще хімічний вулкан, гроші, що не горять і хімічний поріз», - розповів журналісту Інформаційного агентства Волинські Новини учень 11-го класу НВК №9 Костянтин Приступа.
Досить оригінальний спосіб застосування загублених та розпарованих шкарпеток показали й батьки та учні 1-В класу – виявляється, із таких «шкарпеток-одинаків» можна виготовляти цікаві іграшки:

«Наповнюємо шкарпетку наповнювачем, перев’язуючи нитками чи стрічками, робимо три кульки, маркером малюємо очі та ротик, і ось – маємо іграшкову гусеничку. Такі іграшки можна робити із загублених шкарпеток. Знайшли в дитячій кімнаті розпаровану шкарпетку – і зробили з неї іграшку», - каже Юлія Підгорна, мама одного із першокласників.

Насамкінець, варто додати, що фестиваль тривав до 15 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 11 Травня 2019 15:38
Супер! Дев"ятка - найкраща в місті!!!
Віктор Показати IP 11 Травня 2019 22:24
Моя школа і школа моєї дитини.Наш випуск 1983 та 2007.Найкраща школа !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus