USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку визначили кращих знавців історії міста

11 Жовтня 2018 14:34
В рамках промоційної кампанії «Я – Лучанин!» та з нагоди 590-тої річниці З’їзду Європейських монархів у Луцьку організували вже VI турнір із гри «Брейн-ринг» на кубок Луцького міського голови між командами навчальних закладів міста. Змагання провели 11 жовтня у Палаці культури міста Луцька.

Тема цьогорічної гри – «Лучеськ Великий XV ст.: З’їзд європейських монархів». Як зазначили організатори, змагання спрямовані покращити знання про історію Луцька, виховати патріотизм та гордість і любов до міста.

«Гра відбувається вже шостий раз і основна її мета – популяризація позитивних знань про наше місто та виховання гордості у молоді, за те, що вони проживають саме у Луцьку. В наступному році відбудеться річниця відзначення З’їзду Європейських монархів у Луцьку і нам би хотілося, щоб молодь знала, що відбулося в XV столітті у нашому місті, що це було за дійство, які люди в ній брали участь та чому це так важливо для Луцька. Саме ця подія стала брендоутворюючою для Луцька і сприяє тому, аби наше місто знали не лише в Україні, а й за кордоном», - наголосила начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська.
В турнірі взяли участь сім команд:

«Палаючі серця» (Академія рекреаційних технологій і права)

«Іду на Ви» (Коледж технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки)

«Туристи Політеху» (Луцький національний технічний університет)

«Кліо» (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки)

«Містики історії» (Луцький педагогічний коледж)

«Сучасні лучани» (Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна»)

«Хірурги на мінімалках» (Луцький базовий медичний коледж)

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зазначив, що обрана тема «брейн-рингу» цікава не тільки для лучан, а й для усієї Європи.

«Це був фактично перший з’їзд Євросоюзу, якщо можна так сказати, де розглядалися питання оборони країв та інші важливі теми», - зазначив посадовець, передавши запакований конверт із питаннями для команд-учасниць.

«Коли відбувся з’їзд? Який із римо-католицьких орденів приймав гостей разом із князем Вітовтом?», «Коли з’явився домініканський орден у Луцьку?», «Де розміщувався палац, в якому розгорталися події з’зду монархів?». На ці та інші питання намагалися дати відповідь команди з молодих науковців, та тих, хто просто небайдужий до історії та культури рідного міста.
«Брейн-ринг» провели у три тури, а команда-переможець отримає перехідний Кубок міського голови, подарунки та дипломи, а решта команд – дипломи та пам’ятні призи від міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus