USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Москві заарештували 40 осіб, затриманих на акції протесту

30 Липня 2019 15:17
У перший день судів над затриманими на неузгодженій акції в центрі столиці Росії Москви суди ухвалили рішення про арешт 40 людей, інформує Радіо Свобода.

Найбільший термін арешту отримав затриманий у прямому ефірі ведучий «Навальний Live» Володимир Мілов, йому призначили 30 діб.

На 15 діб заарештували директора Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова і ще трьох людей. Решта отримали від трьох до тринадцяти діб арешту, повідомляє правозахисний портал «ОВД-Инфо».

Ще 79 людей станом на ранок 30 липня оштрафували загалом на 1,34 мільйона рублів (21 тисяча доларів).

Як повідомляє правозахисний портал «ОВД-Инфо», число арештованих може зрости, бо судові слухання продовжаться.

У Московському міському суді заявляють, що після суботньої акції в суди російської столиці надійшло більше ніж 200 протоколів про адміністративні правопорушення.

Одному із затриманих висунули звинувачення в застосуванні насильства до співробітника Росгвардії. За версією слідства, Євген Коваленко кинув в ОМОНівці сміттєву урну. Він визнав провину і заарештований до 27 вересня.

27 липня в Москві пройшла несанкціонована акція за допуск незалежних кандидатів на вибори в Московську міську думу. За даними правозахисників, на акції поліція і Росгвардія затримали 1373 людей, більше ніж 200 із них провели дві ночі у відділеннях поліції. Понад сімдесят учасників протесту були травмовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus