USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Принци-корупціонери заплатили $100 млрд за свободу

24 Листопада 2017 10:36
Більшість саудівських принців і мільярдерів, яких звинуватили в корупції, погодилися передати частину своїх коштів в обмін на свободу. Про це повідомив наслідний принц Мухаммед бен Сальман Аль Сауд в інтерв'ю The New York Times.

Кронпринц розповів журналістам, що проблема корупції стояла в його країні дуже гостро. У 2015 році влада вирішили зібрати всі необхідні докази про хабарництво «на самому верху». В результаті вийшов список з приблизно 200 імен.

«Ми показали їм всі документи, які у нас є, і після того, як вони ознайомилися з ними, 95% зважилися на досудове врегулювання», — сказав наслідний принц.

Це означає, що вони готові передати частину своїх коштів або частку в належать компанії в обмін на свободу. Ще 1% звинувачених у корупції в підсумку визнали невинними, а 4% мають намір довести це в суді, розповів він.

За оцінкою Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда, в загальній складності в казну Саудівської Аравії вдалося зібрати близько 100 млрд дол.

Як повідомлялося, рішенням створеного в Саудівській Аравії Комітету по боротьбі з корупцією в країні затримано 11 принців, 4 міністра і десятки колишніх міністрів. Всім затриманим пред'явлені звинувачення в корупції, приписки і відмиванні грошових коштів. Генпрокуратура країни в понеділок оголосила, що ці арешти є лише першим етапом масштабної антикорупційної війни.

Читати ще: Підлога 5-зіркового готелю замість тюрми: як утримують принців-корупціонерів

Серед затриманих, які містяться в готелі класу «п'ять зірок», один з найбагатших людей Близького Сходу - мільярдер принц Аль-Валід бін Талал, який обіймав раніше посаду міністра фінансів. Акції заснованої ним компанії Kingdom Holding Corp. За останні три сесії подешевшали на 21%, у вівторок падіння склало 10%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kek Показати IP 24 Листопада 2017 11:50
оце зібрав грошей для країни. а в нас корупціонерів відпускають під домашній арешт, де вони спокійненько виїжджають з неньки. але то теж путін винуватий в тому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus