USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді просять Мінфін притягнути Никитюка до дисциплінарної відповідальності

18 Лютого 2019 17:26
У Волиньраді просять Міністерство фінансів притягнути директора департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка до дисциплінарної відповідальності.

Заступник голови обласної ради Роман Карпюк звернувся з відповідним листом до заступника Міністра фінансів України Оксани Маркарової.

В листі йдеться про порушення з боку ОДП норм бюджетного кодексу України, а також Положення про депаратамент фінансів, яким, зокрема, передбачено обов’язок Департаменту керуватись у своїй діяльності не лише нормами бюджетного законодавства, а й розпорядженнями голови обласної державної адміністрації (а не дорученнями, що по формі та змісту суперечать ст. 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ч. 4 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України), актами обласної ради, прийнятими у межах її компетентності, тобто, й рішенням Волинської обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік».

"Вищезазначеним Положенням про департамент фінансів Волинської ОДА передбачено, що саме директор департаменту очолює департамент, здійснює керівництво департаментом та визначені Законом України «Про державну службу» повноваження керівника державної служби в департаменті, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності, сприяє створенню належних умов праці у департаменті.

Згідно ст. 121 Бюджетного кодексу України посадові особи, з вини яких допущено порушення бюджетного законодавства, несуть цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законом.

П. 2 Положення визначено, що Департамент фінансів ОДА підпорядкований голові обласної державної адміністрації, а також підзвітний і підконтрольний Міністерству фінансів України.

З іншої сторони, п. 1 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №375 від 20.08.2014р. Мінфін є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику, державну, а також забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Враховуючи вищезазначене, просимо невідкладно втрутитись в дану ситуацію, ініціювати притягнення директора департаменту фінансів Волинської ОДА до дисциплінарної відповідальності та зобов’язати вчинити дії по виконанню рішення Волинської обласної ради "Про обласний бюджет на 2019 рік" у встановленому законодавством порядку", - йдеться у листі заступника голови облради.

Раніше заступник голови облради звертався із вимогою відсторонити від посад голову Волинської ОДА Олександра Савченка та директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Волинська обласна рада прийняла бюджет на 2019 рік. Відповідно до ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» та ст. 78 Бюджетного кодексу України, обов’язок по забезпеченню виконання відповідних бюджетів у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці лежить на місцевій державній адміністрації, тобто Волинській ОДА.

Замість того, аби належним чином забезпечити виконання рішення сесії та затверджених сесією бюджетних показників, голова Волинської ОДА Савченко, видав доручення, яким фактично призупинив виконання рішення сесії про обласний бюджет на 2019 рік.

У зв’язку з цим на посадовця подали заяви про злочин в ГУНП у Волинській області, прокуратуру області, Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорупційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно відміняти рішення органу місцевого самоврядування. Як стало відомо, поліція розпочала кримінальне провадження щодо голови ОДА та директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка за статтею 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіт Показати IP 18 Лютого 2019 19:27
Того Никитюка давно вже треба потрусити, щось дуже швидко обріс хатами, а був, як церковна миша до посади, відкати, відкати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus