USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Романюка – «сирий» список пріоритетів, - експерти

13 Грудня 2010 11:27
Список пріоритетів Миколи Романюка на посаді міського голови виглядає дуже привабливим, але одночасно доволі «сирим» і проблематичним для втілення в життя, - увважають експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Свою оцінку оголошеним минулого тижня намірам Романюка експерти висловили у щотижневому підсумку подій.

До прикладу, експерти малоймовірним вважають будівництво сміттєпереробного заводу за кошти інвесторів у найближчому майбутньому. «Тут варто згадати історію з будівництвом Луцького аеропорту (який, як не дивно, не увійшов до пріоритетів міського голови), про наміри інвесторів щодо якого у свій час часто оголошували Микола Романюк (у статусі голови ОДА), і його теперішній заступник Василь Байцим», - кажуть експерти.

«Також малоймовірно, що якийсь інвестор буде вкладати кошти у реконструкцію Театрального майдану, якщо не матиме можливості облаштувати під ним торгового центру», - кажуть у ЦПАВК.

«Реконструкція ринків може призвести до небажаних конфліктів з підприємцями, які в значній своїй частині віддали свої голоси за пана Романюка», - додають експерти.

«Загалом плани міського голови доволі амбітні і глобальні, на реалізацію яких однієї каденції може не вистачити», - йдеться в аналітичному підсумку. .

Експерти додають, що оскільки пріоритети оголошено публічно, а по окремих навіть зазначено терміни виконання, то їх доведеться виконувати, «тому що опоненти і представники ЗМІ будуть часто до них апелювати та питати пана Романюка про їх втілення».

«Цілком очевидно, що в ураженій фінансовою кризою країні виконати ці завдання буде доволі складно, особливо щодо будівництва доступного житла, басейну, школи та садочку», - пояснюють експерти.

Разом з тим, кажуть у ЦПАВК, цей перелік є гарною мішенню для критики. «Якщо у найближчий час ці стратегічні напрями не будуть детально обговорені в ширшому колі фахівців та громадськості і не відкориговані відповідно до реалій сьогодення, то ми припускаємо, що перед завершенням каденції команді Миколи Романюка доведеться шукати причини через які не вдалось виконати цих планів, а не звітуватись громаді про їх втілення», - вважають оглядачі.

Довідково:

Основними стратегічними пріоритетами у своїй діяльності, за інформацією ЦПАВК, Микола Романюк бачить:
1. Добудову наземного переходу над коліями від залізничного вокзалу до Завокзального ринку.
2. Завершення реконструкції Театрального майдану з підземним переходом та музичним фонтаном (Романюк сказав, що не підтримує ідею створення у переході масштабного торгового центру, оскільки це може вплинути на структуру Свято-Троїцького собору).
3. Забезпечити 100-відсоткове освітлення прибудинкових територій Луцька протягом наступних двох років.
4. Впродовж 2011-го розробити правила забудови згідно з генпланом та встановити фактичні межі міста (аби з'ясувати, скільки землі належить місту міський голова планує провести інвентаризацію).
5. Здійснити паспортизацію парків, скверів та зелених зон, а окремі з них здати в оренду.
6. Привести у відповідність до законодавства договори оренди земельних ділянок та іншого комунального майна до нового 2011 року.
7. Будівництво сміттєпереробного заводу у селі Брище (за словами Романюка за право будівництва вже зараз змагаються два інвестори).
8. Будівництво одного басейну у місті, а також школи і садочка в 55-му мікрорайоні
9. Затвердження плану будівництва дитячих та спортивних майданчиків.
10. Розробка концепції розміщення реклами та комплексної схеми організації руху транспорту.
11. Зведення доступного житла на базі військового містечка.
12. Реконструкція Завокзального і Центрального ринків.
13. Створення сприятливого бізнес-клімату для залучення інвестицій в обслуговування житлового фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
економістка Показати IP 13 Грудня 2010 12:17
14. Роздерибанити Будинки Побуту міста а орендарів викинути на вулицю.
Масяня Показати IP 13 Грудня 2010 12:18
Романюк ще обіцяв вирішити проблему зі стадіоном Авангард.Вирішив-стадіон за копійки забирає Столяр у свою приватну власність. Аукціон з його продажу має відбутись до Нового року. ІНФОРМАЦІЯ ДОСТОВІРНА.Це платня за фінансування виборів.
Вася до Масяня Показати IP 13 Грудня 2010 20:11
Масяня - процитую Богдана Шибу - "... ви що, ідіот?" Столяр фінансував Бондаря. Ні одного нормального коментаря...
КПСС Показати IP 13 Грудня 2010 12:30
Якщо стратегією є добудова переходу, то порада Романюку пройти тренінг по стратегічному плануванню та нарешті відрізняти стратегію від задань, а завдання від заходів, а заходи від засобів. Це вам не обкомом ВЛКСМ керувати, стратегі-комсомольці мля.... :-(
яяя Показати IP 13 Грудня 2010 13:40
невже волинські новини уявили себе потужною аналітиичною складовою чи я щось не розумію???? які експерти, які думки??? де ви ту аналітику бачили. ті політичні аналітики ще вчора під стіл ходили, зі штанців хай коротких спершу виростуть самі, щоб когось іншого навчати!!!!!!!!
NFK Показати IP 13 Грудня 2010 14:16
Як для стратегічних пріоритетів дуже дрібно, як на завдання для піару, щоб сказати, що от бачите зробив - потягне. А так, дійсно, потрібно пройти курс по статегічному плануванню чи хоча перечитати, що вже було написано і не виконано шибою-штемковським)))
нуну Показати IP 13 Грудня 2010 14:52
Байцим якраз наробить справ, щоб часом. Вже нагосподарювався і з аеропортом, і в облраді... нуну
Гачок Показати IP 13 Грудня 2010 15:58
Пункт 15. Ремонт доріг, тротуарів. 16.А де обіцяні покрівлі=скоро весна= Шиба робив! А ви чому не плануєте?
Dyssja Показати IP 13 Грудня 2010 21:28
17. якщо центр не реконструювати ібо це нереально то хочаб підмазати підлатати ЦУМ і драмтеатр ібо вони пахнуть совком особливо це помітно після приїзду з іншого міста 18. організація в центрі якогось ларька будки з укр сувенірами, луцькою символікою і довідками для туристів. розвиток туризму во.
КПСС Показати IP 13 Грудня 2010 22:27
Якщо стратегією є добудова переходу, то порада Романюку пройти тренінг по стратегічному плануванню та нарешті відрізняти стратегію від завдань, а завдання від заходів, а заходи від засобів. Це вам не обкомом ВЛКСМ керувати, стратегі-комсомольці мля.... :-(
Куку Показати IP 13 Грудня 2010 22:39
Мене в Луцьку вразили будинки розфарбовані в різні кольори і поштукатурені хто у що здатен. На першому поверсі буде 10 контор і всі як латки на циганському мішку. Що у місті немає головного архітектора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus