USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Учні, звільнені від ДПА, можуть вступати у виші. Що це означає

31 Липня 2020 07:00
Заклади вищої освіти не можуть відмовляти у вступі абітурієнтам, які були звільнені від Державної підсумкової атестації, і це зазначено в їхньому свідоцтві про освіту.

Про це заявив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час брифінгу, передає видання «УП.Життя».

Він наголосив, що жоден заклад вищої освіти не має права відмовляти у прийнятті документів, навіть якщо у їхньому свідоцтві є запис «звільнений від ДПА».

Так, середній бал додатка розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в документах оцінок.

Зазначимо, що державна підсумкова атестація проходить у формі ЗНО, проте цього року через ситуацію з COVID-19 українські школярі були звільнені від обов’язкового проходження ДПА.

«За законом – цьогоріч всі звільнені від ДПА. Вступники мали вибір – або вони хочуть вказувати результати ЗНО як ДПА, або – ні. Якщо ні – в атестаті просто був зроблений запис «звільнений від ДПА», – кажуть у МОН.

Тому ті, хто був звільнений від ДПА, отримає середній бал, який розраховуватиметься лише з предметів. І якщо учень хоче вступити у виш, він може скористатися атестатом із позначенням «звільнений від ДПА».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus